середа, 20 червня 2018 14:25

Партія "Основа" пропонує Україні нову економічну модель - Тарута

Партія "Основа" пропонує Україні нову економічну модель - Тарута
"Партія "Основа" пропонує 10 кроків в рамках Програми стрімкого розвитку", - народний депутат Сергій Тарута. Фото: РБК-Україна

Масові протести ветеранів Афганської війни, шахтарів та інших категорій українців під будівлею Верховної Ради, які пройшли 19 червня, свідчать про їхнє невдоволення результатами економічних реформ і відсутність в української влади комплексної економічної стратегії.

З такою позицією в ефірі телеканалу "Рада" виступив народний депутат, лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута.

"Те, що люди вчора прийшли під будівлю парламенту, говорить про результати діяльності центральної влади - був продемонстрований своєрідний "звіт уряду", якого всі чекають. Українці не бачать покращення їхнього економічного стану. Країна сьогодні перебуває в ручному управлінні. Коштів у бюджеті катастрофічно не вистачає, і все управління йде методом "латання дірок" - дати одним, забравши у інших. Такі методи, як неповернення бізнесу ПДВ, створюють ще гострішу ситуацію. Ще одним небезпечним чинником є ​​підвищення цін на газ. А це, як маховик, запускає підвищення цін на послуги ЖКГ. Це при тому, що в українців не вистачає коштів, щоб розрахуватися навіть з нинішнім обсягом оплати комунальних послуг. Очевидно, що Україні потрібна нова економічна модель для підвищення добробуту людей", - наголосв політик і додав, що політична сила, яку він представляє - партія "Основа" підготувала свою програму виходу економіки з кризи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Націю об'єднає ідея досягнення миру та економічного благополуччя для кожного громадянина"

"Партія "Основа" пропонує 10 кроків у рамках Програми стрімкого розвитку, в реалізації яких Україна не залежатиме від зовнішніх кредиторів, а задіє свої внутрішні ресурси. Серед ключових пунктів - створення двох мільйонів робочих місць. І ми знаємо, як цього досягти. Також ми пропонуємо суттєво зменшити податки, щоб бізнес вийшов з тіні. Адже сьогодні майже 50 відсотків бізнесу перебуває в тіні, відповідно - бюджет країни недоотримує кошти. Ми пропонуємо перейти від кредитної політики до інвестиційної. Український бізнес необхідно фінансувати, але платити захмарні відсотки під кредити, які пропонуються сьогодні українському бізнесу, підприємці не в змозі. Ми пропонуємо повернути гроші, які вкрала з банківської системи Гонтарева і її команда. А це майже 100 мільярдів гривень. Це основні кроки, які здійснить партія "Основа", коли прийде до влади", - заявив Сергій Тарута.

На думку політика, наступний, 2019 рік стане визначальним для України і покаже, чи зможе країна зробити стрімкий стрибок в економічному розвитку.

Лідер "Основи" також розповів про унікальну подію - Національний Форум "Україна 2030", який вперше за роки незалежності зміг консолідувати представників 50 українських вузів.

Сергій Тарута став ідеологом і головним координатором команди, яка розробляла Доктрину збалансованого розвитку "Україна 2030". Згідно з положеннями цієї Доктрини, Україна може увійти в 30-ку економік світу і забезпечити зростання ВВП до рівня $710-750 млрд. Зараз в процесі розробки програми розвитку кожного регіону країни.

Зараз ви читаєте новину «Партія "Основа" пропонує Україні нову економічну модель - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути