субота, 01 червня 2019 20:06

Партія "Основа" об'єднує зусилля з "Батьківщиною" на дострокових виборах до Ради - Ніколаєнко

Партія "Основа" об'єднує зусилля з "Батьківщиною" на дострокових виборах до Ради - Ніколаєнко
Лідер партії "Основа" Андрій Ніколаєнко повідомив про об'єднання з партією "Батьківщина".

Політична партія "Основа" визначилася з форматом участі у позачергових виборах до Верховної Ради 21 липня: "Основа" буде об'єднувати зусилля з партією "Батьківщина" та формувати спільний список кандидатів у депутати. Про це за підсумками позачергового з'їзду "Основи", який відбувся 31 травня, заявив голова партії "Основа" Андрій Ніколаєнко.

"Представники партії "Основа" будуть брати участь у позачергових виборах до Ради. Це – основне рішення нашого позачергового з'їзду. Звісно, ми розраховували на те, що Рада зробить виборче законодавство більш демократичним, знизить прохідний бар'єр для нових політсил та дасть можливість проходження у парламент блоків політичних партій. Але, виходячи з того, що дострокові вибори пройдуть за поточним законом, ми вирішили йти на ці вибори шляхом формування спільного списку з партією "Батьківщина"", - зазначив Андрій Ніколаєнко.

Як заявив глава "Основи", партія буде делегувати своїх представників на вибори як у загальнонаціональному, так і в мажоритарних виборчих округах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська влада допустила анексію Криму відсутністю реальної стратегії розвитку півострова - Ніколаєнко

"Спільний похід на вибори з "Батьківщиною" - це зважений крок. Адже нам ідеологічно близькі основні програмні положення "Батьківщини" щодо найважливіших на сьогодні питань – стратегії економічного зростання та мирного врегулювання в Україні", - зауважив глава "Основи" та нагадав, що "Основа" послідовно підтримувала Юлію Тимошенко і під час президентської кампанії.

Андрій Ніколаєнко вважає, що спільна команда "Основи" та "Батьківщини" в оновленій Раді буде здатна якнайшвидше створити сильну проукраїнську коаліцію, яка сформує уряд.

"Ми вважаємо, що сьогодні країні потрібен ефективний, досвідчений і компетентний уряд. Впевнений, що наша спільна команда здатна сформувати у майбутній Раді сильну проукраїнську коаліцію, і буде претендувати на позиції як очільника Уряду, так і фахівців, відповідальних за економічний розвиток та реінтеграцію Донбасу", - констатував Андрій Ніколаєнко.

Лідер партії "Основа" Сергій Тарута підтримав на президентських виборах кандидата від партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Партія "Основа" об'єднує зусилля з "Батьківщиною" на дострокових виборах до Ради - Ніколаєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути