четвер, 29 грудня 2011 11:32

Парламентські вибори доведуть Європі, що в Україні демократія є - Грищенко

Парламентські вибори доведуть Європі, що в Україні демократія є - Грищенко

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко вважає, що парламентські вибори, заплановані на жовтень 2012 року, доведуть європейським партнерам, що в країні існує дієздатна і конкурентна демократія.

Відповідаючи на запитання з приводу можливих проблем з підписанням і ратифікацією Угоди про асоціацію з Євросоюзом, міністр сказав: "Вважаю, що найважливішим індикатором наявності в країні дієздатної конкурентної демократії, є якість проведення виборів".

Грищенко додав, що під час парламентської кампанії в Україні 2012 року всі партнери зможуть переконатися в тому, що в Україні є й відповідальна перед виборцями влада, і сильна опозиція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Просувань у взаєминах з ЄС не буде до парламенстких виборів - Литвин

"МЗС, у свою чергу, буде робити все від нього залежне, щоб виборчий процес став об'єктом якісного та неупередженого моніторингу з боку тих міжнародних структур, які традиційно забезпечують спостереження за виборами. Упевнений, після жовтня 2012 політичні передумови для спроб пригальмовувати євроінтеграційні наміри України у наших західних партнерів зникнуть", - підкреслив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грищенко вважає гарантією вступу до ЄС географію, ментальність і бажання українців

Нагадаємо, Україна і ЄС на саміті 19 грудня у Києві заявили про завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію, зокрема щодо створення зони вільної торгівлі. Після цього європейська сторона заявила, що подальше підписання та ратифікація документа будуть залежати від внутрішньополітичної ситуації в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Парламентські вибори доведуть Європі, що в Україні демократія є - Грищенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути