четвер, 15 листопада 2012 23:28

"Парламентські вибори - це праймеріз 2015 року. Вони показали, що у Януковича немає шансів" - експерт

"Парламентські вибори - це праймеріз 2015 року. Вони показали, що у Януковича немає шансів" - експерт
Люди зрозуміли, що результати виборів залежать від них - Сергій Гайдай. Фото: www.pravda.com.ua

Результати парламентських виборів стали серйозним сигналом для влади щодо перспектив 2015 року, і засвідчили, що від голосування людей дійсно багато що залежить.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політтехнолог Сергій Гайдай.

Водночас, експерт переконаний, що поки парламентська більшість буде провладною.

"Імовірність того, що в парламенті буде опозиційна більшість — дуже мала. Дійсно там може бути "Свобода", яка стоятиме до останнього. Але це невеличка фракція. Ті ж комуністи, які будуть у фракції чи коаліції з регіонами, хоча за них голосували ті, хто не хотів більше голосувати на сході саме за партію владу, але вони всієї фракцію будуть з владою. Більшість буде провладна", - переконаний він.

Водночас, Гайдай наголосив, що парламентські вибори показали реальні настрої у суспільстві, і тому владі зараз буде дуже важко. Більше того, президент Віктор Янукович розуміє, що у 2015 році перемогти йому буде неможливо, підкреслив експерт.

"Відбувся реальний праймеріз. Ті, хто казав про праймеріз — його імітували. А от саме ці вибори стали праймерізом 2015 року. Влада розуміє, що з такими настроями по країні, якщо вони добре все аналізують, у Януковича немає шансів", - пояснив він.

Гайдай переконаний, що на цих виборах люди голосували саме за ідеї та переконання, а не за гроші чи продуктові набори. А це є дуже серйозним сигналом для влади.

"Люди побачили, що якщо стояти до останнього, то можна перемагати всіх, хто, начебто купує вибори, і начебто від нас нічого не залежить. Кияни вже розуміють, що від них залежить все. Адже Київ не віддали. Саме Київ — це найбільший феномен після успіху партії ВО "Свободи", - підкреслив він.

Щодо "Свободи", то на думку Гайдая, то її результати на парламентських виборах засвідчили те, що українці голосують за людей, які мають справжню ідею, а не лише бажання збагатитися.

"Вибори показали, що за такі партії, як "Свобода", можуть голосувати навіть не за ідею, яку вони несуть, а ідея "Свободи" - це "Україна для українців", а за те, що у них взагалі є ідея, що вони керуються ідеєю, а не особистими благополуччям. Тобто, за ідею, яка змінює життя не тільки політиків, і змінює життя людей".

Політтехнолог наголосив, що люди розуміє, що якщо вони провели "Свободу" до парламенту у кількості не менше, ніж комуністи, то на виборах дійсно можуть перемагати саме ті, за кого голосують.

"Це дуже серйозний сигнал для 2015 року", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «"Парламентські вибори - це праймеріз 2015 року. Вони показали, що у Януковича немає шансів" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути