пʼятниця, 24 серпня 2012 12:40

Парламентські вибори будуть демократичними, якщо не заважатимуть опоненти - Янукович

Парламентські вибори будуть демократичними, якщо не заважатимуть опоненти - Янукович
Президент підкреслив, що наступні 2 роки будуть вирішальними в кардинальних змінах країни. Фото: president.gov.ua

Президент України Віктор Янукович у своєму вітальному виступі в Палаці "Україна" запевнив, що парламентські вибори будуть демократичними, якщо їх проведенню не заважатимуть опоненти.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Президент наголосив, що проблеми України повязані в першу чергу зі світовою кризою. Але, за його словами, Україні доводиться боротися ще й із внутрішніми супротивниками.

"Проблеми, з якими стикається Україна - не унікальні. Згортаються світові ринки, вповільнюється рух інвестицій, гальмується процес технічого оновлення. Особливість нашого становища зумовлена тим, що нинішніми труднощами прагнуть скористатися не лише зовнішні, а й внутрішні сили, які намагаються зробити політичний капітал на проблемах українського суспільства. Маю на увазі деструктивну позицію частини опозиції, яка відмовляється від змістовного діалогу, робить ставку на дестабілізацію і хаос", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Точна поведінка Януковича читатиметься після формування нового парламенту та розкладу сил у ньому"

Янукович додав: "Її мотиви зрозумілі - сховатися від відповідальності за свої минулі помилки. Заради політичного реваншу вони йдуть на провокації в Україні та за кордоном. Їм більше нічого запропонувати суспільству".

Президент підкреслив, що наступні 2 роки будуть вирішальними в кардинальних змінах країни. Але для цього, за його словами, мають відбутися чесні вибори і нова Верховна Рада має продовжити реформи.

"Ми зосередимося на вирішенні дійсно важливих для суспільства питань. Якщо ми в черговий раз потрапимо в політичне протиборство, то відкотимося назад. Демократія - це забезпечення прав і свобод громадян. Сьогодні робиться все, щоб на практиці реалізувати цей принцип. На нових засадах буде сформовано новий парламент. Реформам потрібна представницька влада. Заважати її формуванню й згортати цей процес можуть тільки вороги нашої держави", - підкреслив Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Парламентські вибори будуть демократичними, якщо не заважатимуть опоненти - Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути