понеділок, 10 червня 2013 13:19

Парламентська більшість знайшла свої методи боротьби із опозицією - експерт

Парламентська більшість знайшла свої методи боротьби із опозицією - експерт
Фото: naspravdi.com.ua

Головна мета опозиції — зірвати позачергове засідання Партії регіонів, проте воно має шанс відбутися, оскільки більшість знайшла методи боротьби із опозицією.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Формальні передумови для проведення Партією регіонів позачергового засідання на цьому тижні вже створені, а далі — це вже питання тактики. Політично, це пов'язано із блокуванням, яке було із боку опозиції, і більшість знайшла вже свої методи боротьби із блокуванням опозиції", - наголосив експерт.

Водночас, він наголосив, що "залишається питання лише коли саме провести це засідання, з яким порядком денним. І тут вже тактика полягає в тому, аби нейтралізувати спробу опозиції зірвати позачергове засідання".

Окрім того, за його словами "головна мета опозиції — зірвати таке засідання". "А чи вдасться їм це зробити — важко сказати. Але у більшості буде більше простору для маневру, і якщо вони все організують гарно, то у них буде більше шансів реалізувати свій захід", - підкреслив Фесенко.

Також, на його думку, після проведення позачергового засідання, "буде нова хвиля протистояння, а також критика із боку опозиції".

"Тут ситуація така, що на непарламентські дії опозиції, більшість відповість своїми методами, які будуть на межі "фолу". Окрім того, якщо вони проведуть своє позачергове засідання, навіть без участі опозиції, в залі пленарних засідань, то жодних протиріч із боку регламенту не буде", - зазначив він.

"Інша річ, якщо буде виїзне засідання, то буде більш сумнівна ситуація", - наголосив політолог. На його думку, "більшість може призначити проведення засідання на час проведення з'їзду "Батьківщини". Це один із варіантів".

Нагадаємо, в ЗМІ з'явилася інформація, що представники парламентської більшості зібрали близько 240 підписів народних депутатів за проведення позачергового засідання Верховної Ради, і відбудеться воно в середу, або четвер.

Водночас, повідомляється, що парламентська фракція Партії регіонів вже визначилася із порядком денним позачергового засідання.

Зараз ви читаєте новину «Парламентська більшість знайшла свої методи боротьби із опозицією - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути