вівторок, 16 жовтня 2012 13:47

Парламент затвердив програму по боротьбі з туберкульозом

Парламент затвердив програму по боротьбі з туберкульозом
Фото: tvi.ua

Верховна Рада України затвердила загальнодержавну цільову соціальну програму протидії захворюванню на туберкульоз на 2012 - 2016 роки.

За закон "Про затвердження Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012 - 2016 роки" проголосували 272 народних депутати з 346, зареєстрованих у залі засідань у вівторок.

Як наголошується в пояснювальній записці до закону, виконання програми дасть можливість обмежити поширення ВІЛ-інфекції, СНІДу та туберкульозу і знизити рівень захворювання на туберкульоз та смертність від нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий парламент почне роботу 17 грудня

Виконання програми також вдосконалить систему надання населенню протитуберкульозної допомоги, у підготовці та перепідготовці медичних працівників з питань профілактики і діагностики туберкульозу та лікування хворих.

Дана програма забезпечить своєчасне виявлення хворих на туберкульоз та допоможе сформувати систему лабораторного контролю за якістю протитуберкульозних препаратів, а також зменшить кількість хворих, які лікуються повторно та переривали курс лікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднана опозиція пропонує не угоду про коаліцію, а документ "під вибори" - експерт

Фінансове забезпечення програми здійснюватиметься в межах видатків, передбачених у державному бюджеті головним розпорядникам бюджетних коштів, відповідальним за виконання програми, а також за рахунок коштів місцевих бюджетів та коштів гранту Глобального фонду, інших джерел.

Загальний обсяг фінансування Програми на 2012 - 2016 роки становить 1 млрд 830 млн 800 тис грн, В тому числі кошти державного бюджету - 1 млрд 236 500 000 грн, кошти Глобального фонду - 592 300 000 грн, інші джерела - 2 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Парламент затвердив програму по боротьбі з туберкульозом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути