Ексклюзиви
четвер, 18 квітня 2013 11:17

Парламент призначить вибори в Києві на серпень - політолог

Парламент призначить вибори в Києві на серпень - політолог
За словами експерта, вчорашній виступ Кличка у Верховній Раді свідчить, що він готовий іти на вибори мера. Фото: gazeta.ua

Партія регіонів націлена на те, щоб призначити вибори в Києві на другу половину літа, переконаний керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"За моїми джерелами у парламенті, "регіонали" хочуть призначити столичні вибори на другу половину літа, орієнтовно - на початок серпня, - зазначає політолог. - Якщо їх узагалі не призначити, то можуть виникнути загрози для влади: масові протести, зрив екзаменаційної кампанії у студентів, кампанія неплатежів за компослуги. Може навіть бути зірваний осінній призов до армії, а це вже загроза безпеці та суверенітету країни".

За словами фахівця, парламентську більшість стримує лише відсутність роз'яснення Конституційного Суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мером Києва не має бути політик чи казкар — Баранов

"Сподіваюся, Конституційний Суд не виправдає своє прізвисько "проституційного" і таки зобов'яже парламент протягом трьох місяців провести вибори, - каже політолог. - Влада зацікавлена провести їх саме влітку, коли найактивніша частина населення перебуватиме на канікулах, у відпустках, на дачах. Тоді може головну роль зіграти фактор "бабусь Черновецького", які проголосують за провладного кандидата".

Вчорашній виступ Кличка у Верховній Раді свідчить, що він готовий іти на вибори мера, припускає експерт.

"Кличко переконливо аргументував необхідність цих виборів. Кияни як жителі європейської столиці у ХХІ столітті мають право обирати владу, а не жити без неї. Парламентський комітет місцевого самоврядування вже проголосував за призначення чергових виборів до Київради. Тому "регіоналам" нікуди діватися, вибори призначати все одно доведеться", - підсумував Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «Парламент призначить вибори в Києві на серпень - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути