Ексклюзиви
вівторок, 20 листопада 2012 12:55

Парламент ухвалив зміни до закону про захист персональних даних

Парламент ухвалив зміни до закону про захист персональних даних
Фото: balashov.com.ua

Верховна Рада ухвалила зміни до закону "Про захист персональних даних" з урахуванням всіх пропозицій президента України Віктора Януковича.

Відповідний законопроект (№ 10472-1) з пропозиціями президента підтримали у вівторок 252 народних депутата із 353 зареєстрованих.

Зокрема, за пропозицією президента, з документу виключено норми, які наділяють Держслужбу з питань захисту персональних даних (ДСЗПД) повноваженнями технічного регулювання та стандартизації у сфері захисту персональних даних (ПД).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент ухвалив нову редакцію закону про біометричні паспорти

Як зазначав президент, впровадження техрегулювання та стандартизації у сфері захисту ПД не узгоджується не тільки з нормами закону "Про захист персональних даних", але і з самою метою розробки та застосування технічних регламентів.

Крім того, із закону виключена норма, що наділяє ДСЗПД повноваженнями по розробці порядку та вимог щодо захисту ПД в державних інформаційних ресурсах в інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних системах. Як зазначав президент, ці функції віднесені до повноважень Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції вважають, що більш радикальні позиції допоможуть претендувати на лідерство в ній — експерт

Як повідомлялося, 8 листопада президент застосував право вето до закону № 10472-1, прийнятого Верховною Радою 2 листопада. Закон передбачає скасування реєстрації баз ПД, ведення яких пов'язане із забезпеченням та реалізацією трудових відносин, а також членів громадських, релігійних, професійних товариств і політичних партій.

Зараз ви читаєте новину «Парламент ухвалив зміни до закону про захист персональних даних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути