пʼятниця, 15 лютого 2008 08:05

Парламент готовий до компромісу щодо НАТО

Парламент готовий до компромісу щодо НАТО
Один з лідерів Партії регіонів Микола Азаров запевняє, що парламентські сили готові піти на компроміс в питанні НАТО.

"На зустрічі з Яценюком ми чітко сказали, що повинні бути дані гарантії того, що ніякі рішення по НАТО не будуть прийматися доти, поки це питання не буде винесено на референдум. Це принципова позиція, і переговори останніх днів говорять, що сторони готові піти на компроміс", - сказав він в ефірі "5 каналу".

Азаров закликав визначиться з тим, що Україна має на увазі під поняттям стратегічного партнерства з Росією, і відзначив, що вступ України до НАТО спричинить розміщення зброї Альянсу на її території.

"Безумовно, якщо Україна буде членом НАТО, то вона повинна буде нести всі оборонні зобов`язання цього союзу. І якщо в оборонній стратегії НАТО Росія буде записана як ворог, як можливий супротивник, виходить, відповідно, і стратегія Збройних сил України, і стратегія НАТО будуть націлені на оборону від можливого супротивника", - цитує "Українська правда" слова народного депутата.

Азаров назвав реакцією саме на цю перспективу слова президента Росії Володимира Путіна про те, що на Україну можуть бути націлені російські ракети, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Парламент готовий до компромісу щодо НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути