субота, 17 травня 2008 13:38

ПАРЄ відмовилася визнати Голодомор на Україні

Політкомісія Парламентської асамблеї Ради Європи відмовилася визнати голод 30-х років геноцидом українського народу. Про це повідомив голова комітету Держдуми у міжнародних справах і глава російської делегації в ПАРЄ Костянтин Косачев.

"Політкомісія ПАРЄ відмовила в ініціативі українській делегації трагедію голоду 30-х років вважати тільки трагедією українського народу під назвою "голодомор", - заявив парламентарій. "Таким чином, комісія винесла ухвалу на користь нашого підходу - обговорювати цю тему можна тільки в загальносоюзному контексті", - відзначив депутат РФ.

Парламентарій визнав, що дискусія була запеклою. У результаті було ухвалено рішення про підготовку доповіді на цю тему, а технічні деталі будуть визначені на наступних засіданнях.

Раніше з ініціативою підготувати доповідь про Голодомор в ПАРЄ виступили дві делегації: російська та українська. В українському варіанті йдеться про геноцид українського народу, а в російському пропонується засудити події 75-річної давнини і вшанувати пам"ять і українців, і росіян, і людей інших національностей, загиблих у той час, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «ПАРЄ відмовилася визнати Голодомор на Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути