вівторок, 08 квітня 2014 19:59

ПАРЄ позбавила Росію права голосу до кінця року - ЗМІ

ПАРЄ позбавила Росію права голосу до кінця року - ЗМІ
Фото: vinnitsaok.com.ua

Комісія ПАРЄ з моніторингу підтримала проект резолюції по доповіді Штефана Шеннаха, де пропонується позбавити російську делегацію права голосу до кінця року через анексію Криму. Про це журналістам повідомив заступник глави делегації РФ, голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький.

Тим самим, комісія проголосувала за "м'який варіант" санкцій. "Комісія з великою перевагою проголосувала проти пропозиції британця Роберта Уолтера про повне заморожування повноважень делегації РФ. Таким чином спроби позбавити нас членства на 2014 рік в ПАРЄ відкинуті на рівні комісії з моніторингу", - повідомив Слуцький.

Він очікує, що підсумки голосування у профільній комісії будуть підтримані і на асамблеї. Доповідь з питання про повноваження РФ буде розглянуто в четвер 10 квітня.

Слуцький не виключає при цьому, що Роберт Уолтер буде намагатися знову запропонувати свою поправку. "Але при негативному голосуванні в комісії йому буде дуже складно переконати ПАРЄ", - зауважив він.

Раніше Слуцький повідомив, що російська делегація залишить сесію ПАРЄ, якщо до неї будуть застосовані якісь санкції.

Зараз ви читаєте новину «ПАРЄ позбавила Росію права голосу до кінця року - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути