пʼятниця, 09 березня 2012 13:39

ПАРЄ обурюється непокірністю України та погрожує санкціями

ПАРЄ обурюється непокірністю України та погрожує санкціями

Парламентська асамблея Ради Європи із занепокоєнням відзначає відсутність прогресу у виконанні Україною останньої резолюції ПАРЄ, де йшлося про декриміналізацію справ екс-прем'єра Юлії Тимошенко, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та інших колишніх посадовців. Про це сказано у заяві постійного комітету ПАРЄ від 9 березня, повідомляє "Українська правда".

"Навпаки, незважаючи на заклики Асамблеї внести поправки до статей 364 і 365 Кримінального кодексу... Верховна Рада не змогла це зробити 8 лютого 2012 року, тим самим надаючи і подальшу можливість обвинувачення колишніх урядових чиновників на основі цих положень", - сказано у ній.

Крім того, у ПАРЄ нагадали, що 27 лютого 2012 року колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка було засуджено до 4 років позбавлення волі "на підставі судового процесу, який, як стверджується, був несправедливим, і за злочини, які не відповідають терміну тюремного ув'язнення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОБСЄ впевнені: Тимошенко - жертва політичних переслідувань

"Той факт, що колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко залишається під вартою, а також нещодавнє засудження Луценка, незважаюче на серйозне погіршення стану їхнього здоров'я - посилюють враження вибіркового правосуддя", - сказано у заяві ПАРЄ.

Асамблея знову підкреслює, що "оцінка політичних рішень та їхніх наслідків є прерогативою виключно парламенту і, зрештою, виборців, а не суду". ПАРЄ знову закликає владу України - в тому числі президента Віктора Януковича – "терміново розглянути всі правові засоби, наявні в їхньому розпорядженні, щоб звільнити цих колишніх членів уряду і дозволити їм брати участь у майбутніх парламентських виборах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Януковича не виключають, що Європейський суд може виправдати Тимошенко

"Асамблея через Моніторинговий комітет буде і надалі пильно стежити за ситуацією", - йдеться у заяві.

Cпівдоповідачі комітету мають намір відвідати Україну в кінці березня 2012 року і очікують тісної співпраці з владою, включаючи можливість відвідати колишніх ув'язнених членів уряду. Крім того, у ПАРЄ нагадали, що у разі погіршення ситуації і якщо вимоги Асамблеї не будуть виконані, комітет може пропонувати введення санкцій проти України.

Зараз ви читаєте новину «ПАРЄ обурюється непокірністю України та погрожує санкціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути