понеділок, 02 серпня 2021 12:28

Парад, концерти, Конституція Орлика: Зеленський презентував план святкування річниці Незалежності

Парад, концерти, Конституція Орлика: Зеленський презентував план святкування річниці Незалежності
З 22 до 24 серпня по всій країні відбудеться понад 150 подій. Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський презентував план святкування 30-річчя незалежності України. Святкові заходи триватимуть з 22 до 24 серпня. У ці три дні по всій країні відбудеться понад 150 подій. Про це заявив глава держави на форумі "Україна 30".

Конституція Пилипа Орлика

За тиждень до Дня Незалежності в Україну потрапить оригінал Конституції Пилипа Орлика. Українці зможуть побачити її з 16 серпня у Софіївському соборі.

"Історія нашої державності має багатовікову історію. 30 років тому вона не почалась, а відновилась", - заявив Зеленський на форумі.

Вшанування пам'яті

22 серпня українці вшанують пам'ять тих, завдяки кому незалежність збереглась 2014 року, зазначив президент. Це бійці ЗСУ, добровольці, медики, волонтери.

Вручення відзнаки

22 серпня за участю президента відбудеться вручення відзнаки "Національна легенда України". Її присуджуватимуть громадянам за визначні особисті заслуги у становленні незалежної України, зміцненні її державності, захисті Вітчизни та служінні українському народові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поїхав на Донбас вперше за чотири місяці – чим Зеленський запам'ятався цього тижня

Підняття синьо-жовтого стяга

23 серпня, у День державного прапора України, в усіх областях відбудеться урочисте підняття синьо-жовтого стяга. Зокрема, фасади будівель Верховної Ради, Національної опери, палацу "Україна", ЦУМу, ТРЦ "Гулівер" у Києві набудуть кольорів державного прапора.

Кримська платформа

23 серпня відбудеться саміт ініціативи президента України "Кримська платформа". Захід складатиметься з чотирьох панелей на теми: політика невизнання та санкцій; безпекові виклики; захист прав людини в тимчасово окупованому Криму; відновлення прав кримськотатарського народу.

Концерт і парад

23 серпня запланований святковий концерт для лідерів держав у Національній опері України за участю артистів опери та балету. 24 серпня на центральній вулиці столиці відбудеться святковий парад Збройних сил України. Заплановані заходи за участю представників і техніки всіх сил сектору безпеки й оборони України та країн-партнерів.

Цього ж дня відбудеться концерт італійського співака Андреа Бочеллі.

Увечері 24 серпня на НСК "Олімпійський" розпочнеться святкове шоу "Незалежність у нашій ДНК. День незалежності країни", у якому візьмуть участь естрадні зірки, артисти опери та балету, симфонічний оркестр.

Президент Зеленський анонсував до 30-річчя незалежності України великі військові паради в Києві, Одесі й Дніпрі - на воді й на суші. Представив і символ 30-річчя незалежності - квітку, яку безплатно зробила львівська компанія. За словами Зеленського, це святкування українці запам'ятають назавжди. У попередні роки президентства Зеленського великі військові паради не проводили. Таке рішення президент пояснював тим, що це - недешеве задоволення.

Зараз ви читаєте новину «Парад, концерти, Конституція Орлика: Зеленський презентував план святкування річниці Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути