Ексклюзиви
субота, 16 листопада 2013 15:14

Палкі промови Фаріон, як дві краплі води, схожі на радянську пропаганду

Палкі промови Фаріон, як дві краплі води, схожі на радянську пропаганду
Ірина Фаріон Фото: lenta-ua.net

Заклики "свободівки" Ірини Фаріон дуже схожі на пропаганду сталінської доби. Про це у своєму блозі на Gazeta.ua пише публіцист Остап Дроздов.

"Членство Фаріон у КПРС не є чимось неорганічним для неї. Радянський дискурс мислення – найбільш близький націоналістам. Бо вони і є продуктами радянської доби зі своєю міфотворчістю та рефлексами – такими собі "більшовиками навиворіт". Попробуйте у палких спічах націоналістів слово "українофоби" чи "регіонали" міняти на будь-яке слово з лексикону ідеолога сталінських репресій Вишинського – і побачите ідентичні тексти за духом, емоціями, ярликовішанням і жовчністю", - наголошує він.

Як приклад, Дроздов цитує Фаріон після скандалу з її партійним минулим.

"Посмакуйте цю глибоко радянську стилістику: "Кажу вам, плебеї і лакеї, московські прихвосні, регіональні найманці, від кіпіянських до монтянсько-шельмо-мокрицьких – НІ... Це лиш ще одна безсила, тому така нікчемна боротьба з націоналістичною "Свободою", що є єдиною загрозою у сучасному політикумі на шляху знищення україноцентричних цінностей та убивчої світової глобалізації... Щиро вдячна вам, плебеї, що навіть таким способом надихаєте на боротьбу і водночас викриваєте свою вихолощену і зігнилу сутність. "Свобода" ж натомість тріюмфально крокуватиме країною разом із мільйонами наших однодухів...".

Агітпроп сталінської доби відпочиває. Для порівняння – уривок виступу державного прокурора Вишинського на Московських процесах 1936-38 років: "Розстріляти, як поганих псів! Мине час, і могили ненависних зрадників заростуть бур'яном і чортополохом, а над ними буде сяяти своїм світлим промінням наше сонце. Ми, наш народ, будемо далі крокувати по очищеній від нечисті дорозі вперед і вперед до комунізму", - пише публіцист.

Він зазначає, що Фаріон знає, про що говорить.

"Програму і статут КПРС вивчила, повністю визнає їх і зобов'язується виконувати", - додає Дроздов.

Нагадаємо, 30 жовтня львівське інтернет-видання "Варіанти" з посиланням на документи Державного архіву Львівської області повідомило, що народний депутат від ВО "Свобода" Ірина Фаріон у 1987 році була прийнята спочатку в кандидати, а потім у 1988 році, після закінчення терміну кандидатського стажу, - в члени КПРС.

Сама Фаріон заявляє, що ніколи не була членом КПРС.

Зараз ви читаєте новину «Палкі промови Фаріон, як дві краплі води, схожі на радянську пропаганду ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

286

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути