четвер, 25 березня 2021 12:23

Палиця назвав кроки для ліквідації корупції на митниці

Палиця назвав кроки для ліквідації корупції на митниці
Нардеп Ігор Палиця: "Для ліквідації контрабанди необхідно міняти систему, а не керівників митниці"

Аналіз митного законодавства щодо прихованих корупційних ризиків, посилення відповідальності за хабарництво та розвиток транскордонної інфраструктури.

Такі кроки для ліквідації контрабандних схем в Україні запропонував народний депутат, співголова групи "Партія "За майбутнє" у Верховній Раді Ігор Палиця.

"З досвіду роботи очільником Одеської облдержадміністрації та головою Волинської облради можу сказати, що треба не міняти керівників митниці, а створити прозору систему, за якої брати хабарі не зможе ніхто – від рядового митника до очільника служби.

Наша депутатська група "Партія "За майбутнє" у Верховній Раді пропонує три кроки для викриття та ліквідації корупційних схем.

По-перше, провести всебічний аналіз нормативно-правової бази та наявних технологічних схем митного оформлення на предмет прихованих корупційних ризиків.

По-друге, посилити відповідальність за корупційні злочини, зокрема, на митниці!

І третє – необхідно забезпечити розвиток митної інфраструктури, зокрема збільшити кількість переходів та їхню пропускну спроможність", –написав Палиця.

За його словами, через те, що переважна більшість компаній, які займаються міжнародною торгівлею, знаходяться в тіні та не платять податки, щорічно Україна втрачає понад 100 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Палиця назвав кроки для ліквідації корупції на митниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути