неділя, 04 листопада 2012 10:57

ОВК №94 під крики "Ганьба" визнала переможцем "регіоналку" Засуху
9

Голова ОВК від "Регіонів"
Фото: Фото: УП
Засуха розмовляє з членом ОВК
Чоловік "регіоналки" Анатолій Засуха
Засуха і Романюк
Беркут на ОВК

ОВК №94 визнала переможцем кандидата від Партії регіонів Тетяну Засуху.

Підсумковий протокол про результати виборів в окрузі зачитав голова ОВК, пише "Українська правда".

Це відбувалося під крики "Ганьба".

Водночас члени комісії від опозиції виставили коробки з не перерахованими бюлетенями. Комісія відмовилася їх перераховувати заради того, щоб швидко розглянути рішення апеляційних судів і визнати недійсними голосування по 28 дільницях.

Проти ухвалення протоколів проголосувало п'ятеро членів комісії з 16. Один з членів ОВК зазначив, що він підписує, маючи окрему думку.

Раніше ЦВК в порушення вимог законодавства відмовилась від перерахунку голосів на кількох дільницях, який сама раніше призначила. Це було зроблено для того, щоб швидко оголосити рішення апеляційних судів, які базувалися на скаргах спостерігачів від Партії регіонів, яких нібито не пустили на дільницю.

У своїх судових позовах представники Віктора Романюка наводили акти з фальшивими підписами. Однак суди цей факт проігнорувати.

Коли члени ОВК почали протиправні дії, у ситуацію втрутились депутат від БЮТ Віктор Олійник та член "Фронту змін" Андрій Пишний. Члени ОВК, підконтрольні Партії регіонів, в цей момент почали комусь дзвонити. Після цього в залі ОВК з'явилася Тетяна Засуха.

Вона наказним тоном вказувала ОВК працювати, а решті людей розсістись по місцях. Підтримувати Засуху прийшов її чоловік, екс-губернатор Київщини Анатолій Засуха.

При цьому, після врахування рішення Апеляційного суду, ОВК отримало підстави для визнання недійсним голосування по 28 дільницях, що становить близько 30 тисяч виборців, таким чином, просто викресливши голоси такої кількості людей.

Як розповів Пишний, представники опозиції подаватимуть скарги до судових інстанцій щодо того, що відбулося в ніч з суботи на неділю в ОВК.

"Засуха депутатом не стане", - зазначив Пишний.

"Вони сказали 17 тисячам осіб (які проголосували за Романюка на дільницях, де скасували голосування): ви ніхто", - сказав він.

Після оголошення рішення ОВК сюди прибув ще один депутат Анатолій Гриценко.

Слід зазначити, що представники преси характерної зовнішності намагалися завадити роботі журналістів, коли ті хотіли записати підписання протоколів членами ОВК.

Зараз ви читаєте новину «ОВК №94 під крики "Ганьба" визнала переможцем "регіоналку" Засуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

74

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути