понеділок, 05 липня 2021 16:34

Відсторонили поліцейських, які зупинили "слугу" Брагара. Підозрювали, що він під наркотиками
6

Патрульна поліція затримала в Києві нардепа від фракції "Слуга народу" 27-річного Євгенія Брагара. Під час перевірки документів його запідозрили в кермуванні в стані наркотичного сп'яніння.

Увечері 3 липня в Дарницькому районі автомобіль Брагара Toyota Camry зупинили через відсутність освітлення держномера. Згодом правоохоронці запропонували нардепу проїхати на медобстеження до нарколога. Сам Брагар стверджує, що патрульні вимагали в нього хабар.

"Вони почали одразу хамити. Кілька разів з вимкненою камерою натякали на хабар. Після моєї категоричної відмови звинуватили в тому, що я нібито перебуваю в стані наркотичного сп'яніння", - написав він у Facebook.

За словами Брагара, коли нарколог підтвердив його тверезість, він поїхав у Дарницьке управління поліції та написав заяву на патрульних. Голова Національної поліції Ігор Клименко прокоментував ситуацію після зустрічі з нардепом.

"Патрульні поліцейські, які брали участь у конфлікті, та їхні безпосередні керівники відсторонені від виконання службових обов'язків. Я особисто зустрівся з Брагаром і вислухав його позицію. Департамент внутрішньої безпеки збирає всі наявні відеозаписи та свідчення, щоб встановити повну та об'єктивну картину події. Бодікамери на поліцейських були вимкнені на початку інциденту, що є порушенням інструкції. За декілька днів отримаємо результати експертизи. У випадку встановлення порушень з боку поліцейських, їх притягнуть до відповідальності", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миколаївський "слуга" п'яним втікав на Range Rover від патрульних і пропонував хабар

Фото: resonance.ua

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко наголосив на необхідності встановлення всіх обставин затримання. При цьому він зазначив, що, судячи з відеозапису, депутат не мав візуальних ознак сп'яніння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Син нардепа-мільйонера потрапив із дітьми в ДТП - фото і відео

Прокурора Миколу Троцюка, який у вересні 2020 року після кермування в нетверезому стані намагався сховатися від патрульних, відновили на посаді. Волинський окружний адмінсуд ухвалив рішення призначити йому 65 063 грн компенсації за час вимушених відгулів на роботі. Водночас поліцейському, який затримував прокурора, ДБР оголосило підозру в порушенні недоторканності житла.

Зараз ви читаєте новину «Відсторонили поліцейських, які зупинили "слугу" Брагара. Підозрювали, що він під наркотиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути