Ексклюзиви
понеділок, 06 червня 2011 10:28

Відставка Табачника - виклик виборцям Януковича - експерт

Відставка Табачника - виклик виборцям Януковича - експерт

Президент Віктор Янукович навряд чи звільнить Дмитра Табачника з посади міністра освіти.

Про це Gazeta.ua сказав експерт Київського центру політичних досліджень і конфліктології Антон Фінько, коментуючи заяву президента Віктора Януковича про можливу відставку міністра освіти Дмитра Табачника.

"Гадаю, що президент підкреслює своє жорстке ставлення до кадрів, оскільки ситуація в Україні складна, люди все ще відчувають тиск через підвищення цін, збільшення комунальних тарифів. В цих умовах вища влада зацікавлена в тому, щоб підкреслювати наскільки вона рішуче та жорстко ставиться до будь-яких представників уряду, тому я думаю, що останні заяви слід розглядати саме в цьому контексті", - пояснив експерт

"Якби був намір зміни гуманітарної складової уряду, то це вже було здійснено. А такі заяви це радше дисциплінарний тиск, аніж щось інше", - додав Антон Фінько

На нагадування, що Віктора Тихонова було звільнено після кількох попереджень президента Антон Фінько відповів так:"Відставка Віктора Тихонова спричинена зокрема і тим, що після відповідних зауважень не було наведено лад у питаннях стосовно тарифної політики, а саме в цій сфері відчувається дуже сильне соціальне напруження в суспільстві. З цього погляду міністерство освіти не відіграє сьогодні такої ролі. Немає сьогодні таких соціальних подразників, які б були пов'язані з відомством Табачника".

Водночас експерт зауважив, що значна кількість людей зацікавлені у відставці Табачника.

"У Дмитра Табачника є значна кількість ворогів як серед влади так і серед опозиції. І ці люди не сидять склавши руки та діють. Однак, якби у вищого керівництва були плани щодо його відставки, то це б було давно здійснено", - підкреслив експерт.

"Він (Табачник - ред) представляє гуманітарні інтереси базового електорату Партії регіонів, а сьогодні цей електорат невдоволений значною мірою тим, наскільки радикально реалізовуються гуманітарні зобов'язання, які брала на себе влада перед виборами. Так, досі не ухвалено закон про мови. За таких умов відставка Табачника виглядала б як виклик власному електорату. І це при тому, що рейтинг Партії регіонів в базових регіонах падає", - резюмував Антон Фінько.

Нагадаємо, що під час засідання Ради регіонів у п'ятницю 3 червня президент Віктор Янукович заявив, що на Дмитра Табачника може очікувати доля віце-прем'єра Віктора Тихонова.

Зараз ви читаєте новину «Відставка Табачника - виклик виборцям Януковича - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути