вівторок, 24 листопада 2020 19:48

Відносини між Україною і Молдовою покращаться - Кулеба

Відносини між Україною і Молдовою покращаться - Кулеба
Між країнами є про що поговорити, каже Кулеба.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідає Молдову. Це планує зробити до приїзду в Україну новообраної президентки Молдови Маї Санду.

Президент України Володимир Зеленський запросив її відвідати Київ.

"До цього планується мій візит до Молдови, нам є про що поговорити. Це не лише Крим, це не лише Придністров'я. Це так само розвиток торгівлі між нашими країнами. Не будемо приховувати, це і вирішення тих проблемних питань, які є у наших двосторонніх відносинах, які вже "мохом поросли". Настав час їх вирішувати. І терпіти вже немає сенсу цю ситуацію", - цитує Кулебу "Радіо Свобода"

Міністр наголосив на важливості розвитку відносин між Україною і Молдовою у динамічному руслі "на користь обох країн і регіону загалом".

"Обрання Маї Санду на посаду президента Молдови дозволяє нам перегорнути негативну сторінку у відносинах з цією сусідньою країною.

Оскільки Мая Санду завжди чітко висловлювалась з приводу російської агресії і з приводу незаконної окупації Криму Російською Федерацією. Жодних перешкод для розгортання наповну взаємодії з новим керівництвом Молдови більше немає", – сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З нового року запрацює зона вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем

15 листопада Молдова обрала президентом 48-річну Маю Санду. Лідерка партії "Дія та солідарність" набрала 57,75% голосів.

Коли очолювала уряд, пріоритетом називала відносини з Євросоюзом.

Влітку торік відвідала Україну. Частину промови у Верховній Раді виголосила українською: "Євроінтеграція та імплементація Угоди про асоціацію з ЄС — наші спільні цілі".

Виступала за відновлення територіальної цілісності України, деокупацію Криму.

Зараз ви читаєте новину «Відносини між Україною і Молдовою покращаться - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути