вівторок, 07 жовтня 2014 17:54

Відміняти зараз позаблоковість - це зробити найкращий подарунок для Путіна - нардеп

Відміняти зараз позаблоковість - це зробити найкращий подарунок для Путіна - нардеп
ria.ru

За два тижні до виборів прем'єр-міністр Арсеній Яценюк піариться на темі вступу України до НАТО.

Так Gazeta.ua  народний депутат України від УДАРу Сергій Каплін прокоментував відхилення комітетом з питань національної безпеки і оборони України урядового законопроекту про відміну позаблокового статусу України.

"У нас, на жаль, прем'єр-міністри, колишні кандидати в президенти і чиновники навчилися дуже поганій звичці - піаритися на надзвичайно тонких речах", - сказав "ударівець".

За словами депутата, на засідання комітету для розгляду вказаного законопроекту не прийшов прем'єр-міністр, міністр оборони. "Ніхто з перших осіб не прийшли доповідати. А ми живемо у парламентсько-президентській республіці", - зауважив парламентар.

"Сьогодні на комітет ми запросили прем'єр-міністра, щоб він відповів на запитання: а чи взагалі був діалог між НАТО і Україною про перспективи прийому? Наскільки це узгоджено з мирним планом президента, виконанням рішень РНБО, позицією всіх без винятку громадян? Тому що мені це все нагадує щурячий забіг на тему: хто більше любить НАТО", - сказав Каплін.

Нардеп заявив, що погодження комітетом урядового законопроекту стало би "подарунком" на день народження президента Росії Володимира Путіна.

"Як тільки буде домовленість з НАТО, ми це рішення можемо прийняти за годину до його реалізації. Нам нічого не заважатиме, тому що і я - за НАТО і, переконаний, президент має таку саму позицію. Але робити це потрібно з розумом і не підігравати Путіну. Тому, що зараз у Росії падає рівень підтримки агресії щодо України. І Путіну у телевізор потрібно говорити про те, що НАТО "під боком". У тенісі це називається подачею, прямо в руки. Це стало би найкращим подарунком на його день народження. Я навіть не знаю, хто це аж так хоче поцілувати його в заднє місце, подарувавши це прийняте рішення", - сказав він.

Нардеп вважає, що у питанні позаблоковості України має бути "план".

"Приймаємо рішення по НАТО і далі розриваємо дипломатичні відносини із Росією, встановлюємо візовий режим. Це має бути серія серйозних ударів, конструктивнх рішень. Ми будемо в НАТО, ми пройдемо цей шлях. Але цей шлях має бути узгоджений із самим НАТО. Йти потрібно. Але потрібно йти, а не повзти. Крім того, потрібно пам'ятати, що є Верховний головнокомандуючий, є українській народ. Є народні депутати від комітету, куди треба приходити і узгоджувати всім разом позиції. Бо подібне політиканство гірше від будь-якого радикального сепаратизму", - резюмував нардеп.

Нагадаємо, що за повідомленням нардепа Юрія Сиротюка сьогодні комітет ВРУ з питань національної безпеки і оборони відхилив законопроект який регулює блоковий статус України. "Комітет ВРУ з питань національної безпеки і оборони відхилив проект Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення суверенітету та захисту територіальної цілісності України", що передбачає відмову від позаблоковості та стратегічного партнерства з РФ та визначено напрямок на євроатлантичну інтеграцію в НАТО. Особливо в критиці урядового законопроекту відзначився УДАР. На мою думку - це удар не по уряду, а по зовнішньополітичній перспективі...", - написав Сиротюк.

Зараз ви читаєте новину «Відміняти зараз позаблоковість - це зробити найкращий подарунок для Путіна - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути