понеділок, 25 лютого 2013 18:21

"Від "Батьківщини" там ніхто нікого не купував" - Одарченко про мітинг на Майдані

"Від "Батьківщини" там ніхто нікого не купував" - Одарченко про мітинг на Майдані
На фото видно, як одна з організаторів мітингу тримає в руках гроші для учасників акції протесту. Фото: gazeta.ua

Народний депутат від "Батьківщини" Юрій Одарченко у коментарі Gazeta.ua назвав відвертою брехнею і провакацією інформацію про те, що після мітингу опозиції сьогодні на Майдані Незалежності в Києві людям роздавали гроші.

"Я розцінюю це, як відверту провокацію, - говорить він. - Дивлячись на ті кадри, які там начебто були десь відзняті, по-перше, там не видно самого факту роздачі грошей. По-друге, я знаю дуже багатьох людей, які були на мітингу, адже майже три роки ми в цьому складі збираємося, і підключаються нові люди. Тому тут можу свідчити, що це абсолютна неправда. Від "Батьківщини" там ніхто нікого не купував. Як очільник міської організації я можу це абсолютно чітко свідчити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Майдані, не ховаючись, розраховуються за мітинг опозиції - дають по 100 грн

За словами нардепа, інформацію про роздачу грошей спеціально розповсюджують люди від влади, аби дискредитувати протестну акцію опозиції.

"Зараз був дуже потужний мітинг і хода протесту. Ми не рахували людей, але за відчуттями, я думаю, що від 7 до 10 тисяч людей було присутніх. Перед тим, як почати цей марш, ми протягом тижня ставили намети, роздавали людям запрошення прийти на цю ходу протесту. Щоб якось знівелювати цю акцію, якось змазати такий щирий намір людей висловити свою думку в цьому марші проти політичних репресій і за євроінтеграцію, люди, які знаходяться при владі, запускають таку інформацію", - заявив опозиціонер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україну — в Європу, Януковича — в ж ..у" - опозиція платила людям за мітинг

Це робиться для того, за словами Одарченка, "щоб начебто дезорієнтувати людей і казати їм, що це не мітинг, а щось таке несерйозне".

"Я впевнений у тому, що це свідомо було зроблено для того, щоб змазати сигнал до громадськості від цього мітингу", - наголосив він.

Нагадаємо, в інтернеті з'явилися відео, на яких видно, як із мітингувальниками на Майдані біля Монумента Незалежності та біля Главпоштамту за списком розраховуються за мітинг, даючи кожному від 45 до 100 гривень.

Зараз ви читаєте новину «"Від "Батьківщини" там ніхто нікого не купував" - Одарченко про мітинг на Майдані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути