середа, 07 вересня 2011 14:33

Оскарженням в суді газових контрактів, влада хоче повернути на ринок посередників - Соболєв

Оскарженням в суді газових контрактів, влада хоче повернути на ринок посередників - Соболєв

Наміри влади оскаржити у Стокгольмському арбітражному суді газові контракти 2009 року мають на меті повернути на ринок посередницькі структури.

Про це заявив прем'єр-міністр опозиційного уряду, народний депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв під час круглого столу, присвяченому газовим відносинам між Україною та Російською Федерацією.

"Ніяких перспектив у вирішенні питання перегляду контрактів, які відповідають усім міжнародним стандартам, не існує. Є лише меркантильні інтереси однієї особи - пана Фірташа, який прагне повернутися на ринок газу", - сказав Соболєв.

"Тому заяви про судовий перегляд контрактів варто розглядати лише як спробу повернути на ринок посередника пана Фірташа, байдуже як він називатиметься - "РосУкрЕнерго" чи інакше, - а також розбазарити майно НАК "Нафтогаз" шляхом ліквідації цієї компанії. Це два ключові моменти", - наголосив Соболєв.

За його словами, на сьогодні не існує жодних підстав для оскарження газових угод, підписаних екс-прем'єром Юлією Тимошенко. "Я хотів би повідомити, що за останні 2 роки при названих цінах та інших умовах немає жодного цента заборгованості за газ перед "Газпромом", - заявив Соболєв.

Прем'єр-міністр опозиційного уряду припустив, що позов до Стокгольмського арбітражного суду стане "такою собі спробою Януковича і Ко виграти хоч якусь позицію стосовно судових дій щодо Тимошенко".

На його думку, нинішня влада показує себе не з кращого боку не лише перед Європейським союзом, а й перед Російською Федерацією. "Ми маємо фактор повного провалу російського напрямку діючої влади. Єдиний напрямок, за який голосував електорат Партії регіонів і президента в надії на дешеві газ і нафту, виявився провальним", - резюмував Соболєв.

Зараз ви читаєте новину «Оскарженням в суді газових контрактів, влада хоче повернути на ринок посередників - Соболєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути