вівторок, 23 квітня 2013 21:38

Оскарження "виїзних" законів в КСУ - це ще один крок до лагітимізації "бєспрєдєлу" - нардеп

Оскарження "виїзних" законів в КСУ - це ще один крок до лагітимізації "бєспрєдєлу" - нардеп
Фото: fakty.ictv.ua

Оскаржувати "виїзні" закони у Конституційному суді немає сенсу, бо це лише вкорте легалізує "бєспрєдєл".

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Павловський, говорячи про те, що президент Віктор Янукович підписав деякі закони, ухвалені на так званому "виїзному" засіданні більшості на Банковій.

Він підкреслив, що подібні дії вже засудила канцлер Німеччини Ангела Меркель та низка європейських дипломатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович діяв як "гарант Конституції", коли підписав "виїзні" закони — Олійник

"Вже є заяви, що ці кроки не співставні з європейськими стандартами, поняттями, демократичними процедурами та ставленню до опозиції. Меркель відверто сказала, що це ставить під сумнів перспективи України щодо підписання Угоди про асоціацію з ЄС. І Януковичу треба враховувати ці зауваження, якщо дійсно він хоче, щоби його родина могла виїжджати на Захід, зберігати там гроші, купувати нерухомість тощо", - підкреслив нардеп.

Він додав: "Вони (влада) хочуть, щоби країна жила "по поняттям" кримінальної зони, а для своїх дітей та онуків, які живуть і навчаються на заході, вони хочуть, щоби до них ставилися за стандартами європейської демократії. Це подвійні стандарти".

"Такого не буває. Ви або тут всередині робіть європейські норми і правила, або тоді до вас так само відповідно будуть ставитися, як і ви ставитися до людей всередині країни", - обурився парламентар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Янукович не мав права підписувати закони, ухвалені групою товаришів" – Небоженко

Павловський також зауважив, що звісно, ще можна легітимність цих законів оскаржити у Конституційному суді, однак, знаючи те, як працює останнім часом КСУ, це може лише нашкодити.

"Якщо діяти в правовому полі, то є ще один крок — це піти до Конституційного суду, щоби він оцінив (легітимність такого кроку президента — ред.). Але знаючи, що у нас Конституційного суду давно вже немає, а це лише такий собі відділ, чи філіал Адміністрації президента, де за першою вимогою, за першим же дзвінком приймають вигідні для влади рішення, то навіщо це робити? Лише ще одним кроком легалізувати цей "бєспрєдєл"? Немає сенсу. Ми це бачили по рішення Вищого адміністративного суду", - підкреслив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада демонструє свої можливості" - експерт про підписання "виїзних" законів Януковичем

Він додав: "Правосуддя, професійних та компетентних суддів в Україні за останні роки перестали існувати. Є якісь залякані продажні істоти, які за право триматися біля судового корита, готові прийняти будь-яке неправосудне рішення, вирішити долю будь-якої людини".

Зараз ви читаєте новину «Оскарження "виїзних" законів в КСУ - це ще один крок до лагітимізації "бєспрєдєлу" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути