вівторок, 09 лютого 2010 11:18

Оскарження результатів виборів остаточно розколе Україну - СНД

Оскарження результатів виборів остаточно розколе Україну - СНД

Намір прем"єра України Юлії Тимошенко оскаржити в суді результати президентських виборів призведе до остаточного розколу країни.

Так вважає голова місії спостерігачів від Міжпарламентської асамблеї країн СНД, перший віце-спікер Ради Федерації Олександр Торшин.

Він заявив, що 3%, які складають розрив між переможцем і переможеним, нічого не дадуть при перерахунку голосів.

"При такій величезній кількості спостерігачів від обох кандидатів на виборчих дільницях, від міжнародних структур, у тому числі від європейських і ОБСЄ, - їх кількість становила в цілому майже 3,5 тис. осіб, а також систему взаємного контролю, яка була на цих виборах, повністю виключена можливість масових фальсифікацій ", - сказав Торшин.

За його словами, спроби завалити суди всякого роду позовами - це "електоральне рейдерство".

"Складається враження, що це спланована кампанія, і в мене є факти того, що вже під час другого туру виборів у керівника штабу одного з кандидатів вже були готові заяви до суду, в яких потрібно було проставити лише номер дільниці, номер секретаря і голови ", - повідомив Торшин.

За його словами, цей "масовий кидок в суди повинні були здійснити в штабах Донецької, Харківської та Луганської областей".

Торшин вважає, що судові позови навряд чи змінять ситуацію.

"Але ця ситуація призведе до остаточного розколу країни, і Юлія Володимирівна (Тимошенко) повинна віддавати собі в цьому звіт", - сказав він.

Більше того, він вважає, що в 2010 році неможливо повторити ситуацію 2004 року. "Не можна двічі вийти на один і той же майдан", - додав Торшин.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Оскарження результатів виборів остаточно розколе Україну - СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути