Ексклюзиви
вівторок, 09 лютого 2010 12:33

Оскарження результатів виборів не вплине на результат - КВУ

Оскарження результатів виборів не вплине на результат - КВУ
Оскарження результатів президентських виборів істотно не вплине на результати голосування, вважає голова правління Комітету виборців України (КВУ) Олександр Черненко.

Таку думку він висловив в ході веб-конференції що проводиться інформаційним агентством "Ліга Бізнесінформ" у вівторок

"За нашими оцінками, перспективи оскарження результатів виборів можливі на 10-20 дільницях. Для того, щоб зрівняти результат, штабу Тимошенко (кандидат на пост президента, прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко) необхідно оскаржити вибори більш ніж на півтисячі дільниць. На мою думку, це нереально", - сказав він.

У той же час, Черненко вважає, що "Україна зробила декілька кроків назад в питанні демократичності виборів, порівняно з 2006 і 2007 роками. Проте є великий прогрес в порівнянні з 2004 роком".

"Дійсно, вибори були проблемними, вибори були напруженими, мали місце зловживання. Але я вважаю, що волевиявлення громадян було зафіксоване. Простий приклад. У 2004 році в Донецькій області в другому турі при повній мобілізації виборців явка склала 96%. У 2010 році в другому турі в Донецькій області при повній мобілізації явка склала 76%. Це свідчить про те, що в 2004 році 20% було "домальовано". Зараз цього не відбулося", - додав він.

Як повідомлялося, раніше про намір оскаржити результати другого туру президентських виборів заявила Тимошенко.

У той же час, голова спостерігачів від місії Міжпарламентської асамблеї країн СНД, перший віце-спікер Ради Федерації Олександр Торшин, вважає, що подібні судові розгляди можуть "привести до остаточного розколу країни", передає Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Оскарження результатів виборів не вплине на результат - КВУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути