субота, 22 січня 2022 05:09

Зброя із США прибула в Україну

Зброя із США прибула в Україну
США розпочали поставки зброї в Україну. Фото: U.S. Embassy Kyiv Ukraine

В аеропорт "Бориспіль" прибула перша партія летальної зброї із США.

Про це інформує американське посольство у Києві.

"Ця допомога, яка включає близько 200 тис. фунтів летальної зброї, зокрема боєприпаси для захисників України на лінії фронту, демонструє тверду відданість Сполучених Штатів суверенному праву України на самооборону", - йдеться у повідомленні.

Минулого року Сполучені Штати надали Україні безпекову допомогу на суму понад 650 мільйонів доларів США, включаючи цей пакет допомоги, і понад 2,7 мільярда доларів США безпекової допомоги загалом з 2014 року.

Сполучені Штати продовжуватимуть надавати таку допомогу для підтримки Збройних сил України, підтримуючи їх у невпинному захисті суверенітету та територіальної цілісності України від російської агресії.

Президент США Джо Байден повідомив президенту Росії Володимиру Путіну, що у разі подальшого вторгнення Росії в Україну Сполучені Штати нададуть Україні набагато більше обладнання для оборони на додаток до того, що вже було надано.

Армія України стала сильнішою, ніж була 2014 року. Однак самостійно зупинити країну-агресора Росію в разі її повномасштабного нападу не зможе. Причина - брак озброєння та фінансування. На випадок війни лише надання сучасної зброї від західних партнерів може забезпечити Україні захист, вважає інформаційне агенство Bloomberg.

Низка країн висловилася про надання Україні летальної зброї. Зокрема, країни Балтії, Чехія, Велика Британія, Нідерланди.

Американська сторона має намір передати ЗСУ пакет безпекової допомоги, який був прийнятий президентом Джо Байденом у грудні.

Зараз ви читаєте новину «Зброя із США прибула в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути