субота, 06 травня 2023 12:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Орбан зробив нову скандальну заяву щодо України та війни з РФ

Орбан зробив нову скандальну заяву щодо України та війни з РФ
Прем'єр Угорщини оскандалився новою заявою про Закарпаття. Фото: eastnews.ua

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав частину Закарпаття "давньою угорською землею, яка зараз належить Україні".

Скандальну заяву про приналежність частини України до Угорщини Орбан зробив у ефірі Radio Kossuth. Водночас слова одіозного політика не увійшли до підсумкового матеріалу, який зрештою виклали на YouTube.

"Втрати українців – це й наші втрати. В Україні також живуть угорці, частина України – це давня угорська земля, яка зараз належить Україні. Закарпатські угорці не іммігрували, їх туди не занесло вітром. Вони завжди там жили, це їхня країна, це їхня земля. Вони теж гинуть у війні. Ми, угорці, подвійно мотивовані принести мир в Україну і завжди шукаємо можливості зробити свій внесок у справу миру", – сказав Орбан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан зробив заяву про український контрнаступ

У ході інтерв'ю Орбан висловив сумніви в неминучій поразці Росії.

"У мене не вистачає фантазії уявити, що хтось зможе перемогти ядерну державу. Думати, що росіяни склавши руки дивитимуться, як їх перемагають, ламають їхню політичну систему, вбивають їхнього президента, влаштовують атаку дронів над Червоною площею. Вірити, що вони будуть мовчки дивитися і змиряться з військовою поразкою, можуть тільки діти. Так в казці буває, в реальності – ні", – сказав він.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Україна "фінансово неіснуюча країна". На його думку, без підтримки партнерів російсько-українська війна одразу закінчиться. Він нарікав на те, що у Європі громадська думка ще не готова змусити лідерів країн переглянути санкційну політику щодо Росії, але "цей час настане".

Також угорський лідер скаржився на нібито більше поганих новин з України щодо становища угорської громади, а також перейшов до того, що Європа змушена фінансувати багато потреб України.

Зараз ви читаєте новину «Орбан зробив нову скандальну заяву щодо України та війни з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути