Ексклюзиви
пʼятниця, 02 грудня 2022 15:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Орбан виступив проти мільярдів для України: подробиці

Орбан виступив проти мільярдів для України: подробиці
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан звинуватив ЄС у появі спільних боргів. Фото: eastnews.ua

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан не підтримує план Європейського Союзу щодо надання Україні €18 млрд допомоги наступного року.

Заявив, що необхідно розділити витрати на підтримку України. Про це повідомляє Telex.

"Ми не підтримуємо взяття спільного кредиту ЄС для цієї мети, оскільки не хочемо, щоб ЄС перетворився на співтовариство держав, які мають спільні борги. Не треба зі спільноти держав перетворюватися на спільноту боржників. Не Угорщина зазвичай опиняється в ситуації, коли не може повернути свої борги, а інші країни. Ми не підтримуємо спільні запозичення ЄС не тільки у зв'язку з Україною, але й в інших випадках", – сказав Орбан.

Прем'єр вважає, що кожна країна має окремо платила зі своїх бюджетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан використовує Україну у грі з ЄС – Кулеба

"Ми зарезервували необхідні гроші та дамо їх Україні 2023 року. Якби Захід прагнув до миру, то цих витрат не було б, або вони були б не такими великими. Але поки що Угорщина без необхідності вимушена, але розуміє, що необхідно підтримувати Україну", – додав Орбан.

Він незадоволений тим, що Україні надаються кошти не тільки на військові потреби, але й на функціонування держави.

"Вони не можуть платити пенсії, вони не можуть утримувати свою інфраструктуру, тому вони звернулися до ЄС з проханням "дайте нам грошей". Це ж так просто і примітивно - дати грошей", – сказав Орбан.

Раніше Угорщина схвалила фінансову допомогу Україні в розмірі €187 млн як свій внесок у запланований пакет підтримки Євросоюзу на суму до €18 млрд 2023 року. Уряд угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана заявив, що готовий внести свою частку підтримки Україні. Однак хотів би платити її на двосторонній основі, а не через спільні позики ЄС.

Україна очікує на вибачення угорської сторони за вчинок прем'єр-міністра Віктора Орбана, який прийшов на футбольний матч у шарфі з картою "Великої Угорщини". Про це заявили послу Угорщини Іштвану Ійдярто під час виклику до МЗС України. Сам Віктор Орбан також відреагував на критику за шарф, в якому він прийшов на футбольний матч між збірними Угорщини та Греції. Він заявив, що "футбол – поза політикою". А "збірна Угорщини – команда всіх угорців, де б вони не жили".

Зараз ви читаєте новину «Орбан виступив проти мільярдів для України: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути