пʼятниця, 14 жовтня 2022 20:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Орбан розкритикував санкційну політику ЄС щодо РФ

Орбан розкритикував санкційну політику ЄС щодо РФ
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вже традиційно розкритикував санкційну політику ЄС щодо Росії. Фото: Getty Images

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вже традиційно розкритикував санкційну політику ЄС щодо Росії.

На його думку, санкції Європейського Союзу проти РФ провалилися і тому потрібно починати мирні переговори між РФ та Україною. Текст його заяви опублікований на сайті уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан на зустрічі з прихильниками агітував за Росію і "хейтив" Україну і Європу

За словами Орбана, існує "табір миру", до якого належить і Угорщина, і де вирішення нинішньої кризи можна побачити через мирні переговори.

"Святіший Отець виступає за мир. Кіссінджер виступає за мир. Ми були в Німеччині, там є поважний філософ на ім'я Габермас, лівий, не з нашої політичної спільноти. Але він говорить те ж саме, що і ми. Там є американці, республіканці, бізнесмени світового масштабу. Я відчуваю, що голос за припинення вогню, а потім за мирну угоду після припинення вогню стає сильнішим", – сказав він.

Орбан також заявив, що санкції проти Росії погано розроблені, а енергетичні обмеження – це сумнівний механізм, тому що в світовій історії санкції зазвичай вводять ті, хто має домінуюче становище.

"Зараз в енергетичному секторі сумнівно, що ми маємо домінуючу позицію, тому що ми є покупцями, а росіяни є постачальниками", – додав угорський прем'єр.

Раніше Орбан заявляв, що мир в Україні має бути встановлений не між Україною та Росією, а між США та Росією, виходячи з реалій влади.

За словами прем'єра, війна – це передусім ресурси. І в той час, як у росіян "майже необмежені ресурси" з погляду енергії, солдатів і людей, Україна має достатньо ресурсів лише завдяки допомозі Заходу й США.

Зараз ви читаєте новину «Орбан розкритикував санкційну політику ЄС щодо РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути