четвер, 17 лютого 2022 21:48

ОПЗЖ назвали "посольством РФ" у Верховній Раді

ОПЗЖ назвали "посольством РФ" у Верховній Раді
ОПЗЖ просуває тезу Кремля про переговори з бойовиками. Фото: Facebook-сторінка

У перший пленарний тиждень цього року представники ОПЗЖ єдині у Верховній Раді говорили про "негайне виконання Мінських угод".

Про це пише "Чесно".

Депутати із фракції Віктора Медведчука 13 разів згадали угоди у своїх виступах.

Найбільше про них говорили нардепи Нестор Шуфрич та Олександр Колтунович.

ОПЗЖ згадували про Мінські угоди майже у кожному виступі - про невідкладну їх імплементацію і що "є лише два тижні для реалізації політичної частини Мінських угод"

25 січня під час виступів уповноважених представників фракцій і груп, співголова фракції Юрій Бойко заявив, що країна начебто має "неадекватну владу", яка не принесла мир. А ОПЗЖ зареєструвала постанову Верховної Ради по невідкладному втіленню в життя Мінських угод і припиненню бойових дій.

Шуфрич заявив нардепам про виступ у 2015 році з трибуни ВР Джозефа Байдена, який на той час був на посаді віце-президента США.

"Він звертався до народних депутатів України проголосувати ті закони, які передбачені Мінськими угодами", - сказав колишній "регіонал".

Однак Байден у своєму виступі якраз згадував про невиконання саме Росією Мінських угод, вивід російських військ з окупованих територій і повний контроль кордону Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На телеканалі Ахметова знову розвели російську пропаганду

На пленарному засіданні 27 січня "естафету перейняв" Колтунович. Наполягав на тому, що парламент має протягом двох тижнів розглянути необхідні законопроєкти для реалізації Мінських угод та розпочати прямі переговори з окупованими районами Донецької і Луганської областей.

На попередніх засіданнях представники ОПЗЖ виступали не так активно. Наприклад, на останньому у 2021 році пленарному тижні, з 14 по 17 грудня, Шуфрич і Колтунович тільки шість разів згадали про виконання Мінських домовленостей.

А на пленарному тижні 1-3 грудня заявляли про амністію, зміни в Конституцію.

Рух "Чесно" назвав фракцію ОПЗЖ "посольством РФ" у Верховній Раді.

На початку тижня поза межами України перебували 23 нардепи. Найбільше - з фракції ОПЗЖ.

Більшість українців вважають Росію винною у тому, що Мінські угоди не працюють. Також на думку більшості громадян слід переглянути такі домовленості і підписати нові.

Зараз ви читаєте новину «ОПЗЖ назвали "посольством РФ" у Верховній Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути