четвер, 12 листопада 2020 23:43

Опублікували постанову про посилення карантину на вихідних

Опублікували постанову про посилення карантину на вихідних
Карантин вихідного дня діятиме з 14 до 30 листопада. Фото: 24 канал

Кабінет міністрів опублікував постанову про запровадження карантину вихідного дня.

Документом скасовується адаптивний карантин з поділом на зони і запроваджується загальнонаціональний карантин вихідного дня. Відповідну постанову розміщено на Урядовому порталі.

У період з 00:00 суботи до 00:00 понеділка на території України з 14 листопада до 30 листопада 2020 року забороняється: робота закладів громадського харчування, крім послуги на виніс; робота торговельно-розважальних центрів; розважальних закладів; діяльність суб'єктів господарювання, які проводять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім торгівлі харчовими продуктами на торговельних площах, не менше 60% яких призначено для торгівлі харчовими продуктами, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами.

Забороняється: проведення всіх масових культурних, концертних, соціальних, релігійних, рекламних заходів за участю більш як 20 осіб; діяльність театрів та кінотеатрів, заповненістю кінозалів або залів понад 50% місць; діяльність музеїв, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку 1 особа на 20 кв. м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські міста продовжують відмовлятися від карантину вихідного дня

Також заборонено здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів, автомобільним транспортом. Зокрема, перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, в електричному, залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні в кількості більше, ніж кількість місць для сидіння, що передбачено технічною характеристикою.

Крім того, запроваджується повна заборона на проведення дискотек, роботу розважальних закладів, нічних клубів.

Водночас рекомендовано магазинам, пошті та компаніям визначити 2 години - з 10:00 до 12:00 або в інший час дня - для пріоритетного обслуговування громадян похилого віку та людей з інвалідністю.

11 листопада Кабмін прийняв рішення про введення з 14 листопада карантину вихідного дня.
Готелі та хостели продовжуватимуть роботу в цей час.

Зараз ви читаєте новину «Опублікували постанову про посилення карантину на вихідних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути