пʼятниця, 26 січня 2018 14:17

Опублікували рейтинг губернаторів: Одеській області похвалитися нічим

Опублікували рейтинг губернаторів: Одеській області похвалитися нічим
Глава Одеської ОДА Максим Степанов в топ кращих не потрапив, але презентував свою діяльність в дорогому готелі.

25 січня Комітет виборців України опублікував звіт діяльності голів обласних державних адміністрацій за підсумками минулого року.

"Очолила рейтинг голова Харківської області Юлія Світлична. На думку експертів, її приклад демонструє, що робота голови ОДА - це не стільки політика, скільки конкретні досягнення в соціальній та економічній сферах, у сфері безпеки. Мова йде не про абстрактні показники - люди мають відчути все це на собі. Відкриття нових станцій метро в Харкові, будівництво доріг і мостів, підвищення зарплат на підприємствах області і так далі - ці показники чітко пояснюють лідерство Світличної", - зазначив гендиректо Комітету виборців України Олексій Кошель.

Крім того, до групи лідерів потрапили голови Тернопільської (Степан Барна), Вінницької (Валерій Коровій), Донецької (Павло Жебрівський), Львівської (Олег Синютка), Київської (Олександр Горган), Дніпропетровської (Валентин Резниченко) і Миколаївської (Олексій Савченко) обласних державних адміністрацій.

При цьому найнижчі результати показали Одеська, Херсонська, Полтавська, Хмельницька, Рівненська, Черкаська, Чернівецька та Волинська області.

У КВУ уточнили, що оцінювали діяльності губернаторів, враховуючи два компоненти: показники соціально-економічного розвитку регіону і результати опитування експертів.

Цікавим виявився той факт, що одночасно з виходом невтішного для Одеської області рейтингу відбулася гламурна презентація підсумків діяльності обласної державної адміністрації. Одеський губернатор зібрав місцевих журналістів в одному з новомодних готельних комплексів і розповідав їм про підсумки своєї діяльності за 2017 рік.

Слід зазначити, що Максим Степанов очолює регіон трохи більше року - з 12 січня 2017 року. Головним завданням, яке поставив перед тоді новим губернатором президент України, було 100% рішення дорожнього питання регіону. Зокрема, відновлення дорожнього покриття на всій трасі Одеса-Рені, а також ремонт основних магістралей регіону.

Як змушений був відзначити сам Максим Степанов, за рік в області відремонтували лише 259 кілометрів доріг. У тому числі і 139 кілометрів 300-кілометрової траси Одеса-Рені.

Губернатор пообіцяв остаточно добудувати цю дорогу тільки в цьому році.

Крім того, в довгобуд перетворюється і зведення моста біля молдавського села Паланка, урочисте введення в експлуатацію якого 2017 року переносили кілька разів. У підсумку в перших числах січня жителям регіону пообіцяли добудувати стратегічно важливий об'єкт до липня 2018 року. Цікаво, що за час підготовки документації та початку будівництва сума ремонту моста збільшилася в кілька разів.

Але про це губернатор у своєму звіті волів промовчати. Зате в активи своєї діяльності він додав можливий запуск поромної переправи Орлівка-Ісакча, будівництво нового причалу і терміналу в порту Південний (Cargil, Inc), будівництво сонячних електростанцій (KNESS CROUP, Planet Core Group), будівництво злітно-посадкової смуги аеропорту в Одесі, перший етап будівництва рітейл-центру (Ашан/Імошан Україна), початок будівництва олійноекстракційного заводу (Delta Wilmar / Wilmar Int.).

Однак навколо олійноекстракційного заводу "Дельта Вілмар" (Delta Wilmar/Wilmar Int.) склалася більш ніж скандальна ситуація. Кілька днів тому інвестори будівництва заявили про припинення інвестиційного плану з будівництва заводу вартістю $150 млн через дії благодійної організації, яка вимагала гроші у компанії гроші.

Як розповів кілька днів тому на спеціальній прес-конференції глава ради директорів "Дельта Вілмар" Дхруба Чаран Панда, після оприлюднення своїх планів будівництва заводу в порту "Південний" компанія отримала лист від благодійної організації з пропозицією за плату "сприяти у вирішенні питань з неправомірними діями правоохоронних органів".

Однак після того, як компанія не пішла на поводу шантажистів, ця організація звернулася до прем'єр-міністра України з вимогою припинити будівництво заводу в порту "Південний". Потім з періодичністю в кілька листів на місяць дана "громадська" організація почала скаржитися президенту, органам ДФС, митній службі, іншим структурам.

"Це викликає стурбованість наших акціонерів, і навіть незважаючи на меморандум, який ми підписали з держадміністрацією Одеської області, ми припиняємо всі слушні дії щодо реалізації нашої інвестиційної програми до розгляду цього питання по суті", - сказав він.

Жителі Одеської області переживають, що невдачі одеського губернатора, який захопився гламурними презентаціями та створенням віртуального простору під назвою "Розумний регіон", можуть негативно відбитися на Одещині, яка раніше була однією з найрозвиненіших областей України, а зараз ризикує втратити показники соціально-економічного розвитку.

Зараз ви читаєте новину «Опублікували рейтинг губернаторів: Одеській області похвалитися нічим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути