Ексклюзиви
середа, 30 червня 2021 05:48

Оприлюднили законопроєкт про великий Державний Герб України

З'явився текст законопроєкту про великий Державний Герб України.

Він був внесений президентом Володимиром Зеленським у Верховну Раду як невідкладний.

"Державний Герб України є державним символом України, головним елементом якого є Знак Княжої Держави Володимира Великого (малий Державний Герб України) золотого кольору, розміщений на синьому п'ятисторонньому щиті з закругленими нижніми бічними кутами із золотою облямівкою; над щитом - зображення великокняжого вінця (корони) Ярослава Мудрого і пурпурно-золотий намет у вигляді рослинного орнаменту; щит тримають: з лівого боку - лев (герб Галицько-Волинського князівства), з правого - воїн-козак з рушницею (герб Війська Запорізького) під щитом - стрічка з двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів, під стрічкою - два золотих колоски пшениці, переплетені гроном калини пурпурного кольору зі стилізованими листям пурпурно-золотого кольору", - сказано в описі.

  Великий Державний Герб України
Великий Державний Герб України

Великий Державний Герб повинен прикрашати: офіційні символи президента, велику державну печатку України, друку президента, Верховної Ради, Кабінету міністрів, Конституційного і Верховного судів, фасади будівель резиденції президента в Києві, фасади будівель ВР, Кабміну, КСУ і Верховного суду, а також зали засідань ВР і грошові знаки України за рішенням Національного банку.

Цей закон в разі його прийняття набирає чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування, і буде введений в дію через шість місяців з дня набрання ним чинності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Конституція Пилипа Орлика та Великий герб" – як Зеленський вітав українців з днем основного закону

У минулому році Міністерство культури і інформаційної політики провело конкурс на визначення кращого ескізу великого Державного Герба України.

У листопаді 2020 року Оргкомітет з підготовки та проведення конкурсу на великий Державний Герб України визначив кращий ескіз, який буде затверджувати Верховна Рада.

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднили законопроєкт про великий Державний Герб України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути