понеділок, 29 травня 2017 08:12

Оприлюднили чорну бухгалтерію Партії регіонів
23

Чорна бухгалтерія Партії регіонів
Чорна бухгалтерія Партії регіонів
Чорна бухгалтерія Партії регіонів
Чорна бухгалтерія Партії регіонів
Чорна бухгалтерія Партії регіонів

Минулого року, 29 травня 2016-го, колишній перший заступник глави СБУ Віктор Трепак оприлюднив чорну бухгалтерію Партії регіонів.

Амбарна книга являє собою кілька десятків сторінок рукописного тексту. Документи підтверджують незаконні виплати "регіоналів" - близько $2 млрд готівкою на хабарі. У списку фігурують прізвища міністрів, народних депутатів, відомих політиків, громадських діячів, представників міжнародних організацій, суддів.

Чорна бухгалтерія Партії регіонів охоплює тривалий період виплат - часи правління державою кількома президентами, складами уряду та парламенту, а також низку президентських, парламентських та місцевих виборів.

Зокрема, у другому півріччі 2012 року "регіонали" витратили близько $66 млн на фінансування політичної діяльності. Певні суми передавалися політсилі Віктора Ющенка "Наша Україна" і забороненій зараз Комуністичній партії України.

Мільйони доларів партія Януковича виплатила членам і підрозділам ЦВК. Зокрема, голова ЦВК Михайло Охендовський отримав $1,5 тисяч на відрядження. Олена Лукаш, яка на той момент була представником Януковича у Конституційному суді, отримала $60 тис. на "відділи ЦВК" та ще $20 тис. на саму Центральну виборчу комісію.

21 серпня нардеп від ПР Євген Геллєр отримав "на ЦВК" $500 тис. На "відділи ЦВК" у листопаді члену комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталію Калюжному дали $45 тис. На розрахунки із самою Центральною виборчою комісією в грудні 2012 року йому виділили $2,2 млн.

Виділялися кошти для народних депутатів із інших фракцій на потрібні для "регіоналів" голосування.

У рукописах також фігурують прізвища та ініціали, які збігаються з ПІП колишнього міністра і депутата Володимира Сівковича, екс-глави МЗС Леоніда Кожари, колишніх і діючих депутатів Миримського, Костенка, Скубашевського, Демидко, Ковалевської, охоронця Януковича з російським паспортом Заневського, політтехнологів Мустафіна, Грановського, Бондаренка.

За джинсу і лояльні матеріали на телеканалах "Інтер" і ICTV напередодні виборів 2012 року Партія регіонів щомісяця виплачувала по $1 млн. Цю статтю витрат в ПР називали "піаром".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ обмежило доступ до чорної бухгалтерії "регіоналів"

Амбарну книгу Партії регіонів Віктор Трепак передав в Національне антикорупційне бюро. Там почали розслідування. Результатів поки нема.

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднили чорну бухгалтерію Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути