Ексклюзиви
понеділок, 15 квітня 2013 17:04

Опозицію хочуть "закошмарити" - експерт про штрафи за блокування Ради

Опозицію хочуть "закошмарити" - експерт про штрафи за блокування Ради
Політолог наголосив, що введенням штрафів влада хоче всіляко "закошмарити опозицію" та паралізувати її діяльність. Фото: day.kiev.ua

Законопроект щодо введення штрафів за блокування парламенту є повною маячнею.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"У парламенті проголосувати можна все, що завгодно. Як на Банковій у комітетах, коли 180 депутатів зображували, що їх 244. Так багато чого можна зробити. Але для самих же "регіоналів" не на руку піднімати питання майнової відповідальності. Тому що це все піде рикошетом по них, і суспільство поставить питання про їхню матеріальну відповідальність за розміри корупції або падіння виробництва та прямих іноземних інвестицій. Це було б набагато логічніше, аніж те, що зараз намагається підняти Партія регіонів", - зауважив він.

Експерт вважає, що влада завдала шкоди Україні значно більше, ніж опозиція, тому постановка питання щодо штрафів за блокування парламенту є ризикованою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіоналів" запідозрили в намаганні встановити тоталітаризм в парламенті

Говорячи про те, навіщо Партія регіонів піднімає подібні питання, політолог наголосив, що таким чином хочуть всіляко "закошмарити опозицію" та паралізувати її діяльність.

"На це реагувати не треба. Дуже скоро може настати такий час, коли опозиція взагалі суцільно не буде визнавати рішення Верховної Ради, якщо вона прийматиме закони не більшістю депутатів. Це прямо поставить питання про її невизнання. Віктор Янукович нещодавно заявив: якщо Верховна Рада не здатна виконувати свої повноваження, то він її розпустить. Але треба подивитися на ситуацію з іншого боку. Опозиція вимагає виконання Конституції у питанні особистого голосування та призначення виборів у Києві. Президент є гарантом Конституції. Виходить, він не виконує свої повноваження. Тому і тут можна багато про що говорити", - зазначив Палій.

Зараз ви читаєте новину «Опозицію хочуть "закошмарити" - експерт про штрафи за блокування Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути