понеділок, 15 квітня 2013 19:54

Опозиція змушена блокувати парламент, бо ПР не виконує закони - Пашинський

Опозиція змушена блокувати парламент, бо ПР не виконує закони - Пашинський
Сергій Пашинський Фото: radiosvoboda.org

Опозиція змушена блокувати парламент, якщо Партія регіонів не виконує закони і Конституцію. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Сергій Пашинський, говорячи про ініціативу "регіонала" Володимира Олійника щодо штрафування народних депутатів за блокування парламенту.

"Я би на місці пана Олійника краще б займався тим, щоби писати проект указу президента Януковича про те, що "всі, хто займається критикою Януковича та його режиму — це злочинці". Це матиме якийсь внутрішній сенс", - обурився опозиціонер.

Він додав: "Все, що пропонують ці клоуни, не має ні до закону, ні до чого іншого жодного відношення. Справа в тому, що блокування парламенту опозицією — це, перш за все, реакція на те свавілля та беззаконня, яке чинить Янукович та його оточення".

Так, Пашинський нагадав, що перше блокування було через персональне голосування.

"Є пряма норма Конституції про персональне голосування. Ми були змушені три тижні блокувати, щоби переконати Партію регіонів, що їм треба виконувати закон і Конституцію. Давайте розберемося: що причина, а що наслідок", - наголосив нардеп.

Він додав: "Наступне блокування було через те, що у нас з 3 червня буде нелегітимною в столиці України Київрада і вже рік немає легітимного міського голови. Обов'язок Верховної Ради — призначити вибори. Що робить Партія регіонів? Вона вустами Єфремова заявляє, що ПР не буде голосувати за вибори. Так складіть повноваження і ми не будемо блокувати! На ваше місце прийдуть нормальні депутати, які будуть виконувати свої посадове обов'язки".

Парламентар запевнив, що опозиція завжди виступала за нормальну роботу Верховної Ради, коли виконуються всі закони.

"Ми ніколи не збиралися блокувати парламент. Більше того, ми показували своїм прикладом: якщо вони голосують кожен сам за себе і якщо вони виконують закони України і Конституцію — ми ж не проти працювати. Але ж парламент не просто так блокують, тому що Яценюк, Тягнибок чи Кличко встали не з тої ноги. Це реакція на протизаконні дії більшості, яку підкупом і шантажем сформувала Партія регіонів", - підкреслив Пашинський.

Він підсумував: "Тим паче — ці провокації проти нас, це не більше, ніж відволікання уваги. Бо в Партії регіонів немає більшості. Вони не ходять на засідання. І їм треба різноманітними демаршами дестабілізувати роботу".

Нагадаємо, що Володимир Олійник зареєстрував у ВР законопроект, згідно з яким пропонується "надати право голові Верховної Ради звертатися до суду з вимогою про відшкодування збитків депутатами, які беруть участь у блокуванні трибуни. Ця сума становить до 2 млн грн на день - до неї входять зарплата народних депутатів і співробітників апарату Ради, які прийшли на роботу".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція змушена блокувати парламент, бо ПР не виконує закони - Пашинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути