пʼятниця, 26 серпня 2011 11:38

Спецтема: 20 років незалежності!

Опозиція вимагає порушити кримінальну справу проти працівників міліції

Опозиція вимагає порушити кримінальну справу проти працівників міліції

Народні депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" мають намір звернутися до Генеральної прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу проти правоохоронців, які блокували мирну ходу на День незалежності по вулиці Володимирська в Києві, а також створити парламентську слідчу комісію.

Про це заявив перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

"Депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" зараз збирають підписи з вимогою до Генпрокуратури відкрити кримінальну справу щодо співробітників міліції, вищих посадових осіб МВС, які давали наказ блокувати мирний хід по вул.Володимирській, що порушувало конституційні права громадян", - повідомив він журналістам у п'ятницю біля будівлі Печерського райсуду Києва.

Крім того, за словами політика, справу має бути порушено "проти тих співробітників міліції, які давали накази використовувати спецзасоби, зокрема сльозогінний газ, проти мирної ходи".

Турчинов сподівається, що вже сьогодні документи буде передано до Генпрокуратуру.

За його словами, депутати також вимагатимуть створення у Верховній Раді слідчої комісії з розслідування "злочинних дій Міністерства внутрішніх справ".

Політик підкреслив, що в рішенні Київського окружного адміністративного суду в списку центральних вулиць Києва, на яких було заборонено мітинги в День незалежності, вул.Володимирська не значилася.

"Вони (міліція) зараз збирають списки людей, яких вони фіксували під час оперативної зйомки, для того, щоб завести фактичну кримінальну справу проти конкретних людей, зокрема і на мою адресу вже другий день надходять погрози як від МВС, так і від інших силових структур ", - стверджує Турчинов.

"Я хочу заявити, що якби знову проходив мітинг, я б саме так же виступав і продовжував закликати громадян України захищати свої конституційні права", - запевнив він.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція вимагає порушити кримінальну справу проти працівників міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути