пʼятниця, 05 квітня 2013 09:29

Опозиція не поступиться питанням київських виборів - нардеп

Опозиція не поступиться питанням київських виборів - нардеп
Павло Розенко. Фото: glavcom.ua

Опозиція не поступиться питанням київських виборів.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції УДАР Павло Розенко.

Говорячи про те, чи можливо опозиції і більшості домовитися щодо розблокування парламенту, нардеп зауважив, що це можливо лише після вирішення кількох питань, зокрема питанню щодо призначення дати виборів у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вашингтоні Януковича закликали відновити нормальну роботу Ради

"Ми ж жодних додаткових чи неконституційних умов не висуваємо. Є абсолютно чітка логіка в діях опозиції щодо сучасної політичної ситуації. Перш за все, ми повинні закінчити питання з виборами мера Києва і київської міської ради", - запевнив парламентар.

Розенко додав: "Це питання до кінця не розглянуто, воно розглянуто не в повному обсязі і рішення по ньому не прийнято. Хоча це ж конституційний обов'язок Верховної Ради — призначити вибори. Це не бажання Верховної Ради — призначати, чи ні. Це обов'язок".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найбільші фашисти в Україні – це Партія регіонів, яка узурпує владу" – "свободівець"

"Півтора роки Київ живе без легітимного мера. У травні закінчуються повноваження київської міської ради. Значить, Верховна Рада зобов'язана це робити. Ми готові сідати, виписувати юридичні форми щодо того, які це будуть вибори: чергові чи позачергові, поговорити про дату. Якщо у нас вже по закону не виходить призначити вибори на друге червня, так значить давайте на 9 червня. Це не є проблемою. Проблема в одному — рішення Верховної Ради про вибори у місті Києві має бути ухвалено. А технологію ми готові сідати і обговорювати", - підкреслив він.

Водночас, нардеп зауважив, що подання "регіоналів" до Конституційного суду щодо цього питання є намаганням лише затягнути час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Припинення повноважень Ради через референдум неможливе – радник президента

"Очевидно, що вони хочуть затягнути час і створити правову колізію. І можливо, навіть, прорепетирувати 2015 рік, коли замість свого права і зобов'язання призначити президентські вибори, хтось звернеться за тлумаченням у Конституційний суд і він буде вирішувати, коли призначати вибори: у 2015 році, чи 2017, чи взагалі їх не проводити. Тому звернення до КС — це затягування часу і небезпечний прецедент, який ми не повинні допускати. Тому, очевидно, що ми не повинні орієнтуватися на рішення Конституційного суду, а повинні керуватися нормами Конституції і законами України про місцеве самоврядування", - зауважив Розенко.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція не поступиться питанням київських виборів - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути