середа, 16 березня 2011 21:51

Опозиція запідозрила, що Путін шантажує Україну

Опозиція запідозрила, що Путін шантажує Україну

Заява прем'єра Росії Володимира Путіна про можливість введення кордону для українських товарів є тиском на нашу державу.

Про це заявив депутат від БЮТ, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Степан Курпіль.

Як відомо, Путін заявив, що в разі побудови зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, Росія вимушена буде поставити кордон для українських товарів.

"Якщо говорити відверто, без дипломатичних реверансів, то це є елементарний шантаж", - переконаний депутат.

Він нагадав, що подібну поведінку Росія уже демонструвала щодо Грузії, прибалтійських країн, Молдови та Білорусі.

На думку Курпіля, подібні заяви прем'єра сусідньої держави можуть свідчити про таємні переговори між українським та російським керівництвом.

"Багато речей, які відбуваються, інакше як підпорядкуванням політиці Росії важко назвати. А цією заявою Путін практично заявив вето на право самостійної зовнішньої політики України", - вважає політик.

Народний депутат наголосив, що Україна не може йти ні у які митні союзи з Росією, Білоруссю і Казахстаном поки вони не стали членами СОТ.

Він також підкреслив, що представники Європейського Союзу неодноразового нагадували - якщо Україна має намір набути асоційованого, а згодом постійного членства в ЄС і зону вільної торгівлі, то вона повинна чітко і неоднозначно про це заявити.

"Якщо б Україна почала зараз офіційні переговори із Росією про можливий вступ до Митного союзу, це абсолютно загальмувало б, якщо б не перекреслило, взагалі будь-які євроінтеграційні процеси для України", - переконаний Курпіль.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція запідозрила, що Путін шантажує Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути