четвер, 10 січня 2013 17:11

Опозиція діє у Верховній Раді більш радикально через бунт Тимошенко - експерт

Опозиція діє у Верховній Раді більш радикально через бунт Тимошенко - експерт
Володимир Цибулько порадив опозиції більше займатися законодавством. Фото: ukr.obozrevatel.com

Опозиція почала діяти у Верховній Раді більш радикально через "бунт" Юлії Тимошенко.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

Коментуючи події у Верховній Раді, де опозиція вкотре сьогодні блокувала трибуну, він наголосив: "Насправді парламент радикалізувався, а особливо радикалізувалася "Батьківщина", бо радикалізувалася її ікона — Юлія Тимошенко. І така бурхлива активність все таки спровокована бунтом Тимошенко і загостренням її реакції на владу та на політичний процес".

Цибулько додав: "Хоча, як на мене, якщо такий процес не супроводжується відповідно внесенням нових законопроектів і більш конструктивною роботою, то він обіцяє захлинутися. Такі протистояння, чи "довгостояння" навколо трибуни, як правило, безрезультатні".

Політолог припустив, що в подальшому опозиція та більшість можуть все ж таки знаходити компроміси з окремих, важливих для країни, питань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: Рада все більше нагадуватиме боксерський ринг, однак "доживе" тільки до 2015

"Є кілька ключових моментів, на яких, можливо, буде розігруватися політична драма. Та компроміси все рівно у парламенті будуть. Так, думаю компроміси будуть знаходитися щодо питань бюджетного чи кадровий процесів",- наголосив він.

Також у найближчому майбутньому гостро постане питання і щодо виборів у Києві і правок до закону про місцеві вибори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція відмовляється працювати далі без вирішення ситуації із Тимошенко - Кошулинський

"З тим законом про місцеві вибори, який діє зараз, звичайно важко буде провести чесну, адекватну кампанію. Євросоюз, наприклад, пропонує прийняти виборчий кодекс. І от де можуть бути компроміси — це саме у прийняття виборчого кодексу і проведення виборів у Києві на основі цього нового виборчого кодексу. На цьому питанні всі захочуть поламати списи. Та з іншого боку, не варто забувати, що прийняття виборчого кодексу — це частина євроінтеграційного процесу", - підкреслив Цибулько.

Взагалі, на переконання експерта, питання євроінтеграція також може більш гостро постати у ВР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція у нас ручна, ми тільки за мотузочки смикаємо - Чечетов

"Раніше виникала ініціатива спільної заяви всіх фракцій щодо євроінтеграції. Опозиція виголошує дуже прагматичну і цікаву ідею про внесення до законодавства тези про "беззаперечну євроінтеграцію". Тобто, щоби це був безальтернативний процес. Такі ідеї з боку опозиції роблять її сильнішою. І якщо опозиція буде грати в "одну трубу", то це дуже швидко почне приносити їй політичні дивіденди. А відповідно, чим сильнішою почуватиметься опозиції, тим менше буде такої дурості, як довгостояння біля трибуни, а буде більше законодавчих перемог", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція діє у Верховній Раді більш радикально через бунт Тимошенко - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

106

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути