середа, 28 листопада 2012 09:24

Опозиціонер нагадав, що Гітлер також проводив референдуми

Опозиціонер нагадав, що Гітлер також проводив референдуми
Андрій Сенченко: у рефрендум закладено засоби маніпуляції. Фото: file.liga.net

На рефрендум можна виносити тільки такі запитання, які вимагають простої однозначної відповіді.

Про це в ефірі 5 каналу сказав народний депутат від БЮТ-"Батьківщини" Андрій Сенченко, коментуючи ухвалення закону про рефрендум.

"Ми, безсумнівно, будемо боротися за скасування цього закону. Але треба розуміти, що сьогодні це проблема не тільки "Батьківщини", чи УДАРу, це проблема всієї країни", - підкреслив він.

Сенченко додав: "Є більшість, є меншість. Якщо насправді їм (Партії регіонів - ред.) вдасться зробити слухняну більшість, а ми бачимо як це робиться за допомогою "Беркуту" на виборах, за допомогою маніпуляцій і зараз за допомогою погроз в купівлі (нардепів) у залі, то виникає питання — чи погодиться з цим меншість і чи погодиться з цим суспільство. Влада досі в руках народу і не тільки в день виборів. А те, що ми не хочемо нею користуватися - це вже інше".

Нардеп підкреслив, що референдум є засобом маніпуляції і на нього можна виносити тільки такі запитання, які вимагають простої однозначної відповіді.

"Гітлер теж проводив рефередуму, бо в нього закладено, по-перше, механізм маніпуляції. А по-друге, закладено механізм ухвалення чи скасування законів на референдумі і ухвалення чи скасування Конституції, внесення правок. А на рефрендумі має бути сформульоване запитання: куди йдемо — направо чи наліво. І, відповідно, має бути однозначна відповідь. А коли виносться різносторонній документ, то починається маніпуляція".

Нагадаємо, що вчора, 27 листопада, президент Віктор Янукович підписав закон про референдум, прийнятий нещодавно парламентом.

 

Зараз ви читаєте новину «Опозиціонер нагадав, що Гітлер також проводив референдуми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути