субота, 15 травня 2010 18:47

Опозиції заборонили протестувати під час візиту Медведєва

Опозиції заборонили протестувати під час візиту Медведєва

В суботу Київський окружний адмінсуд заборонив опозиції проведення акцій протесту 17 травня 2010 року під час візиту президента Росії Дмитра Медвєдєва.

Про це в суботу повідомляє прес-служба "Свободи".

Таке рішення суд прийняв за позовом КМДА. "Свободі" та партії "За Україну" заборонено проведення масових заходів у Києві 17 травня 2010 року у центральній частині Києва, зокрема, на вул. Банковій, Хрещатику, Майдані Незалежності, Арсенальній площі та Контрактовій площі.

"З метою уникнення будь-яких сутичок між представниками різних політичних поглядів, враховуючи попередній досвід забезпечення охорони громадського порядку під час подібних акцій, а також конфліктів з нарядами міліції, що можуть призвести до різкого загострення ситуації та масового безладу... на час запланованого офіційного візиту в Україну президента Російської федерації Мєдвєдєва 17-18 травня", - мотивував своє рішення суд.

Суд також послався на закон про основи національної безпеки України, зокрема на пункт "своєчасне виявлення, запобігання і нейтралізації реальних та потенційних загроз національним інтересам".

"Свобода" вважає рішення суду необґрунтованим та має намір оскаржити його в Апеляційному суді.

За матеріалами Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Опозиції заборонили протестувати під час візиту Медведєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути