Ексклюзиви
середа, 22 лютого 2012 11:40

Опозиція звинуватила керівництво Ради у саботажі резолюції ПАРЄ

Опозиція звинуватила керівництво Ради у саботажі резолюції ПАРЄ

Фракції БЮТ-"Батьківщина" та "Наша Україна - Народна самооборона" вважають, що Верховна Рада свідомо відмовилася виконувати резолюцію парламентської Асамблеї ради Європи (ПАРЄ) щодо України.

Про це з парламентської трибуни сказав лідер фракції БЮТ-Б Андрій Кожем'якін, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

Як нагадав політик, 6 лютого на погоджувальній раді була досягнута домовленість, що комітет Ради у закордонних справах підготує проект постанови з цього питання.

Кожем'якін наголосив, це було виконано, але проект постанови так і не включили до порядку денного.

За його словами, керівництво Ради та міністр юстиції Олександр Лавринович постійно заявляють, що це питання можна і потрібно вирішити у парламенті, але керівництво Ради ігнорує вимоги опозиції, не включаючи проект постанови до порядку денного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин стурбований зміною тональності ПАРЄ і не виключає введення санкцій

Кожем'якін також розповів, що опозиційні фракції звернулися до президента Віктора Януковича з вимогою негайно зустрітися для "обговорення нагальних питань", зокрема резолюції ПАРЄ, але він ніяк не відреагував.

Політик вважає, що "президент не читає новин і не дивиться телевізор, коли демонструють всі вимоги опозиції".

"Бютівець" зауважив, що подальше зволікання з виконанням резолюції ПАРЄ "матиме негативні наслідки для України, за що нестиме відповідальність влада".

У відповідь на це перший заступник голови парламенту Адам Мартинюк наголосив, що заява про небажання керівництва Ради виконувати резолюцію ПАРЄ "не дуже відповідає дійсності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович виконуватиме резолюцію ПАРЄ - Льовочкін

"Чи ви хочете грати в одні ворота? Є два проекти постанови: один - комітету у закордонних справах, інший - групи депутатів, які представляють Верховну раду в ПАРЄ... Як тільки вони пройдуть комітети, ми будемо їх розглядати", - уточнив він.

Мартинюк заявив, що рішення комітету по жодному із проектів постанови досі немає, але не виключено, що, якщо воно завтра з'явиться, то може бути розглянуто у сесійній залі.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція звинуватила керівництво Ради у саботажі резолюції ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути