вівторок, 25 червня 2013 15:52

Опозиція зробила все, аби вибори на округах влітку не проводилися - нардеп

Опозиція зробила все, аби вибори на округах влітку не проводилися - нардеп
Володимир Бондаренко впевнений, що з виборами ВР визначиться наступного тижня. Фото: obozrevatel.com

Наступного тижня параламент вирішить питання щодо виборів у проблемних округах. Однак влітку вони точно вже не проводитимуться.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Володимир Бондаренко.

Коментуючи заяву нардепа Миколи Томенка про те, що вибори на п'яти проблемних округах влітку вже не відбудуться, він пояснив, що призначення голосування на серпень вже неможливе за законом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У проблемні округи підуть "грошові мішки" - експерт

"Була пропозиція провести вибори в серпні і було подано відповідний законопроект. Щодо дати - варіанти були різні. Але нам дійсно вдалося добитися того, щоби ці вибори влітку не відбулися. Ми свідомо затягнули розгляд цього питання у Верховній Раді різними методами, для того, щоби нормативно вибори були були призначені в терміни, передбачені законом. Закон передбачає проведення виборів у терміни, щоби на підготовку було не менше 60 днів. Тому влітку їх просто вже не встигають провести. Ми це свідомо робили", - розповів парламентар.

Він зауважив, що намагання "регіоналів" призначити вибори на серпень є маніпуляцією.

"Вони ("регіонали" - ред.) свідомо робили все, щоби зманіпулювати на виборах і провести їх в той період, коли людей на місці немає, коли політичне затишшя. Бо саме у цей час у них найкраще проходять маніпуляції", - підкреслив Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції розповіли, чому влада не хоче проводити вибори у п'яти округах восени

Нардеп запевнив, що наступного пленарного тижня питання призначення дати виборів буде розглядатися однозначно.

"Але це вже не буде літо. Вже можна говорити щонайменше про вересень. Тоді люди будуть на місці і залишається певний період для агітації, - підкреслив парламентар. - Очевидно, що це питання буде розглядатися наступного тижня. Адже вибори потрібні. Ми за це. Але тільки у той період, який можна вважати виборчим".

Водночас, коментуючи заяву "регіонала" Олександра Єфремова щодо того, що опозиція хоче провести вибори в проблемних округах восени, щоб зірвати підписання Угоди про асоціацію з ЄС, Бондаренко запевнив, що це не відповідає дійсності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів звинуватила опозицію у саботажі перевиборів та євроінтеграції

"Це він (Єфремов) собі надумує. Вони ("регіонали") самі зривають підписання асоціації. Через позицію, яку вони зайняли по відношенню до тих питань, які перед ними ставляться. Бо їм говорять: припиніть вибіркове судочинство політичні репресії. Вони ж не реагують", - підкреслив він.

 

Зараз ви читаєте новину «Опозиція зробила все, аби вибори на округах влітку не проводилися - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути