Ексклюзиви
пʼятниця, 11 січня 2013 15:40

Опозиція знову наступає на ті ж граблі — Зубанов про невизнання призначення Соркіна

Опозиція знову наступає на ті ж граблі — Зубанов про невизнання призначення Соркіна
Володимир Зубанов. Фото: glavcom.ua

Опозиція знову наступає на ті ж граблі, коли не хоче визнавати призначення нового голови Нацбанку Ігоря Соркіна.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив колишній народний депутат, "регіонал" Володимир Зубанов.

Коментуючи заяву ВО "Свободи", яка сказала, що не визнає призначення Соркіна, він зауважив: "Опозиція знову наступає на ті ж граблі, як і попередня опозиція". "Якщо їм щось не подобається, або їхня думка не враховується більшістю парламентською, то вони йдуть із парламенту, не працюють, не відстоюють свою точку зору", - сказав він.

Окрім того, політик наголосив, що "людина працювала певний час в банківській сфері і попрацювала і в НБУ. Людина команди, тобто якщо десь досвіду не вистачає, то всі допоможуть".

Говорячи про можливий вплив на нового очільника НБУ його родичів, він зауважив: "А пані Матвієнко, яка народилася на Хмельниччині, а Оніщенко (головний державний санітарний лікар Росії), українець за національністю, очолює структуру, яка забороняє, чи дозволяє економіці країн-сусідів розвиватися. Я думаю, що це ні про що не говорить, а все залежить від подальшої роботи людини. До нього є довіра і президента, і парламенту, який проголосував, а далі лишається подивитися як він буде працювати в складній ситуації, яка є. Буде ефективно працювати, а куди діватись?", - поцікавився Зубанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прасолова з третьої спроби залишили без депутатського мандату

"Це не правильна позиція. Я їм казав, що ті можливості, які вони мають в парламенті, які мають в комітетах дають можливість ефективно виконувати їхню роль опозиційну в державі та допомагати Україні розвиватись. Вони навіть більш ефективно, ніж президент можуть поставити під контроль діяльність будь-якого міністра, але крім балачок з боку опозиція ніякої роботи немає", - резюмував політик.

Нагадаємо, "Свобода" заявила, що призначення Соркіна главою НБУ не визнає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада не підтримала декриміналізацію "статті Тимошенко"

Верховна Рада призначила Ігоря Соркіна на посаду голови Нацбанку. Соркін з 15 липня 2010 року працював на посаді заступника голови Нацбанку. Верховна Рада звільнила з посади голови Національного банку Сергія Арбузова, якого в кінці грудня було призначено першим віце-прем'єр-міністром, хоча ще у четвер Верховній Раді не вдалося звільнити Арбузова з посади голови НБУ.

Згідно з даними веб-сайту російського ВАТ "Газпром", батько Соркіна В'ячеслав Соркін працює першим заступником начальника департаменту з капітального будівництва "Газпрому".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція знову наступає на ті ж граблі — Зубанов про невизнання призначення Соркіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути