Ексклюзиви
пʼятниця, 11 січня 2013 12:43

Експерт про можливий вплив родича Соркіна в "Газпромі": Це пропагандистські фобії

Експерт про можливий вплив родича Соркіна в "Газпромі": Це пропагандистські фобії
Фото: politdengi.com.ua

Жодний вплив на новопризначеного голови Нацбанку Ігоря Соркіна з боку його родичів із "Газпрому" не можливі, оскільки ці дві структури функціюють в різних площинах.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

Говорячи про призначення та майбутнього керування НБУ новопризначеним головою, він сказав: "Соркін — є людиною із команди Арбузова". "Він із команди тих молодих фінансистів, які прийшли зараз у фінансову сферу: Арбузов, Колобов, Клименко, Соркін. Вони, очевидно, будуть працювати в рамках однієї команди, будуть працювати як одна група", - пояснив своє бачення політолог.

Окрім того, говорячи про існуюючу думку щодо побоювань, що батько Соркіна обіймає посаду менеджера "Газпрому", Бондаренко підкреслив: "Я не бачу в цьому якоїсь загрози і небезпеки, що його батько є менеджером "Газпрому".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий глава НБУ хоче виховувати українців і зробити депозити дешевими

"Це ж ті самі побоювання, що свого часу були щодо того, що у колишнього президента України Віктора Ющенка дружина була громадянкою США та працює на спецслужби. Це фобії більш пропагандистського характеру, аніж такі, які мають реальні підстави", - додав він.

"Газпром" і Національний Банк України мають абсолютно різні механізми, абсолютно різне призначення, мало перетинаються в діяльності один з одним. Навряд чи "Газпром" може впливати на політику Нацбанку України, так само, як і Нацбанк навряд чи може впливати якимось чином на "Газпром", тобто це абсолютно різні площини та структури", - зазначив Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За призначення Соркіна в НБУ дали всього 205 голосів - сайт Ради

Нагадаємо, Верховна Рада призначила Ігоря Соркіна на посаду голови Нацбанку. Соркін з 15 липня 2010 року працював на посаді заступника голови Нацбанку. Верховна Рада звільнила з посади голови Національного банку Сергія Арбузова, якого в кінці грудня було призначено першим віце-прем'єр-міністром, хоча ще у четвер Верховній Раді не вдалося звільнити Арбузова з посади голови НБУ.

Згідно з даними веб-сайту російського ВАТ "Газпром", батько Соркін В'ячеслав Соркін працює першим заступником начальника департаменту з капітального будівництва "Газпрому".

Зараз ви читаєте новину «Експерт про можливий вплив родича Соркіна в "Газпромі": Це пропагандистські фобії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути