середа, 08 травня 2013 10:37

Опозиція заявила про зрив виборів у Василькові й хоче присутності міжнародних спостерігачів

Опозиція заявила про зрив виборів у Василькові й хоче присутності міжнародних спостерігачів
Ситуація з виборами у Василькові - це відображення ситуації по всій країні, кажуть в опозиції. Фото: poltava.pl.ua

Партія "УДАР" Віталія Кличка, Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" та Всеукраїнське об'єднання "Свобода" звертаються до міжнародних інституцій, представників дипломатичних місій демократичних країн з проханням звернути увагу на ситуацію з виборами у Василькові Київської області та відправити туди своїх спостерігачів для контролю за виборчим процесом.

"Ситуація з виборами у Василькові - це відображення ситуації по всій країні. Партія регіонів втрачає підтримку у всій країні. Тому для того, щоб утриматися при владі, вона прагне не проводити виборів ніде - ні у Василькові, ні в Чернівцях, ні в Києві. У Василькові влада взагалі намагалася не призначати виборів. Однак, коли вона була змушена це зробити під тиском опозиційних сил, то вдалася до брудних технологій", - говориться в спільній заяві трьох опозиційних парламентських сил, опублікованій на сайті "Батьківщини" в середу.

У документі наголошується, що відмова в реєстрації кандидатом у мери Василькова Сергія Сабова, висунутого усіма трьома силами, "є технологією влади на зрив виборів у Василькові або створення сприятливих умов для кандидата від влади". "Такі дії режиму є особливо цинічними, зважаючи на те, що влада запевняє про своє прагнення підписати Угоду про асоціацію з ЄС у листопаді цього року", - зазначають в опозиції.

Як повідомлялося, опозиція звинуватила владу в реєстрації підставного кандидата в мери Василькова від партії "УДАР" Ольги Змаевої та заявила, що єдиним узгодженим кандидатом від опозиції на виборах мера Василькова є Сабов. При цьому в партії пояснили, що напередодні виборів у Василькові у місцевому осередку партії відбулися кадрові зміни, про що були повідомлені територіальні органи юстиції, однак, рішення про перереєстрацію місцевої організації партії "свідомо затягувалося, щоб створити юридичну колізію і таким чином забезпечити існування в місті Василькові "клону" партії УДАР".

У Партії регіонів назвали заяву про їх причетність до відмови в реєстрації Сабова кандидатом у мери Василькова спланованою провокацією і заявили, що від партії "УДАР" на вибори "було подано одночасно два пакети документів - на Сабова і Змаєву", а, відповідно до закону про місцеві вибори, заяву про висунення кандидата має підписати голова місцевої організації партії "УДАР", якою є Ольга Тягун, яка підписала надані Змаєвою документи. Інших же звернень в реєстраційну службу з питання реєстрації змін керівництва місцевого "УДАРу" не надходило.

Верховна Рада призначила вибори мера Василькова на 2 червня.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція заявила про зрив виборів у Василькові й хоче присутності міжнародних спостерігачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути