понеділок, 15 серпня 2011 13:44

Опозиція взялася за повалення Януковича?

Опозиція взялася за повалення Януковича?

Основними вимогами опозиції під час мітингу 24 серпня в День Незалежності України на Софійській площі столиці мають стати негайне припинення повноважень президента Януковича, розпуск Верховної Ради, а також звільнення лідера опозиції Юлії Тимошенко та всіх політв'язнів.

Про це заявив лідер ГО "Новий Київ" Зорян Шкіряк, повідомляє прес-служба політика.

За його словами, Янукович і його команда є представниками антинародної, злочинної, кланово-кримінальної влади і не мають ні морального, ні юридичного права представляти інтереси українського народу.

Шкіряк пояснив, що нинішня влада не легітимна, оскільки "ВР штучно продовжила свої повноваження до 2012 року, а також на догоду Януковичу прийняла антидержавне рішення про повернення до Конституції 1996 року".

"Нинішній парламент - це одне суцільне порушення Конституції, Законів України, а також елементарних норм моралі і загальнолюдських принципів. "Піаністи" давно стали візитною карткою українського парламенту в усьому світі. Це сором перед світовим співтовариством. Так як приймаються закони в стінах ВР - це злочин перед українським народом. Я вже мовчу про сенс цих документів та їх наповнення. За такі вчинки депутати повинні нести персональну кримінальну відповідальність "- впевнений Зорян Шкіряк.

Політик стверджує, що президент Янукович незаконно перебуває на своїй посаді. Оскільки "він був обраний з одними повноваженнями, а в результаті кримінальної афери з продажною більшістю ВР повністю узурпував владу в країні. По-суті, стався переворот, в країні править хунта".

Тому, вважає Шкіряк, Янукович повинен піти у відставку і піти на нові вибори, "які могли б гарантувати законність обрання нового президента України в умовах дії Конституції 96-го року".

"Сьогодні ми оголошуємо початок всеукраїнської мобілізації прихильників на акцію опозиції 24 серпня в День Незалежності України. Влада наплювала на головне державне свято і буде перешкоджати проведенню нашого мітингу, але ми зможемо гідно відсвяткувати цей День разом зі своїми прихильниками, громадянами України, істинними патріотами на Софійській пл." - упевнений лідер "Нового Києва".

"Ми будемо вимагати негайної відставки Януковича з посади президента України, а також розпуску нелегітимної ВР і повернення Україні конституційного ладу. Крім цього, ми вимагаємо звільнення лідера опозиції Юлією Тимошенко та всіх політв'язнів. Саме ці кроки сьогодні мають стати загальнонаціональною, об,єднавчою ідеєю всіх опозиційних сил. Саме прийняття їх за основу стане "лакмусовим папірцем" на реальну опозиційність для всіх учасників процесу", - резюмував Зорян Шкіряк.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція взялася за повалення Януковича?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути