понеділок, 03 грудня 2012 16:03

Опозиція вживатиме всі можливі заходи, аби змусити депутатів голосувати особисто

Опозиція вживатиме всі можливі заходи, аби змусити депутатів голосувати особисто
Юрій Одарченко. Фото: glavcom.ua

Якщо більшість не захоче реалізовувати постанову про персональне голосування народними депутатами у новій Верховній Раді, то опозиція застосовуватиме всі можливі заходи, аби це врешті забезпечити.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Юрій Одарченко.

Коментуючи новий законопроект опозиції щодо персонального голосування, який передбачає обов'язкову реєстрацію депутатів перед засіданням, він наголосив:

"Я думаю, що найпершим і найпростішим зараз заходом, який би забезпечив персональне голосування, є необхідність прийняти постанову Верховної Ради, яка б включила систему "Рада" із сенсорною кнопкою".

Нардеп пояснив: "Це найдієвіший захід — прийняття відповідної постанови, голосування за неї зразу і потім реалізація цієї постанови. Це найпростіше. Тому що закон щодо змін до регламенту потрібен, але це досить довго в часі може реалізовуватися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питанням персонального голосування опозиція хоче ускладнити життя більшості - нардеп

"Сьогодні треба реалізовувати ініціативу "Батьківщини", яка висунута на сьогодні — це голосування постанови за включення цієї сенсорної кнопки", - підкреслив парламентар.

Одарченко запевнив, що в разі, якщо більшість не захоче підтримувати постанову щодо забезпечення персонального голосування у новій Верхвоній Раді, то опозиція вживатиме всі ймовірні заходи задля забезпечення цього.

"Тут мусить сказати своє слово більшість. Якщо не будуть визначатися (щодо включення сенсорної кнопки та особистого голосування народними депутатами — ред.), ми будемо робити все для того, щоби забезпечити персональне голосування, зокрема блокувати трибуну, застосовувати всі засоби, які зможемо реалізувати", - зауважив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба говорити не про персональне голосування, а про новий уряд - комуніст

Він додав: "Я впевнений в тому, що вони (Партія регіонів — ред.) не хочуть персонального голосування, бо розуміють, що забезпечити це буде складно".

Зазначимо, що сьогодні опозиція на підготовчій групі вкотре наполягала на розгляді питання про особисте голосування. Однак, після того, як більшість почала обговорювати питання розселення депутатів, опозиціонери залишили засідання.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція вживатиме всі можливі заходи, аби змусити депутатів голосувати особисто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути